در حالی که خامنه ای در آخرین پیام التماسیاش شرکت در نمایش انتخابات را به دوام و بقا و آبروی نظام گره زد و از تمام امکانات، ترفندها و قوایش استفاده کرد تا فضاحت انتخابات مجلس تکرار نشود، پتک کوبنده تحریم، بنای لرزان سیرک او را درهم کوبید.
سیلی بزرگ «نه» سراسری مردم ایران بساط حکومت رو به سقوط جمهوری اسلامی برای مشارکت بالا را در هم پیچید. حتی خبرنگارانی که با برنامهریزی و طراحی از قبل به حوزههای مشخص دعوت شده بودند تا رونق نمایش را منعکس کنند، گزارش کسادی و رکود انتخابات را دادند.
شدت کسادی و شکست ترفندهای رژیم خامنهای بهحدی بود که ناگزیر کاسهٔ گدایی را به زندان ها و بیمارستان ها بردند و زندانیان و بیماران را تهدید کردند که اگر رأی ندهند آنان را به سالن های شلوغ با بهداشت پایینتر و غذای ناکافی خواهند فرستاد. در پادگان ها هم به سربازان وعده میدادند که اگر رأی بدهند، مرخصی میگیرند.
ورشکستگی نمایش انتخاباتی رژیم توجه ناظران خارجی و رسانههای خبری را نیز جلب کرد. واشنگتن پست نوشت: انتخابات روز جمعه در حالی برگزار میشود که مردم ایران بیشتر سرخورده شدهاند. حاکمان با بحران های متعدد از جمله اقتصاد بیمار دست و پنجه نرم میکنند. یک خانم ۳۸ ساله در تهران میگوید: به شما صادقانه بگویم، من به هیچیک از کاندیداها اعتماد ندارم. من فکر میکنم احمقانه است به آنها امیدوار باشیم…
شاهزاده رضا پهلوی جمعه شب در پیامی نوشت:
همه شواهد، گزارشهای میدانی، و تصاویر فراوان از حوزههای خالی رایگیری در سراسر کشور، حکایت از نه قاطع ملت ایران به مضحکه سیرک انتخابات رژیم دارد. این بایکوتِ گسترده که حتی حامیان و وابستگان جمهوری اسلامی نیز به آن اعتراف کردهاند، نشاندهنده اراده راسخ شما ملت برای عبور از این رژیم نامشروع و ضدایرانی است.
به همه شما در داخل کشور که با وجود تبلیغاتِ فریبنده و فشارهای سازمانیافته، در خانههای خود ماندید و دستان خود را به جوهر همکاری با این رژیم ضحاکی آلوده نکردید، درود میفرستم. همچنین از شما هممیهنان خارج کشور در سراسر جهان که با حضور اعتراضی خود مقابل مراکز برگزاری این سیرک مضحک، پژواکِ نهِ بزرگِ ملت به این رژیم اهریمنی شدید، سپاسگزارم.
بدانید که این همبستگی بزرگ ملی ارزشمند است و سکویی برای پیروزیهای بزرگ بعدی خواهد شد.
حسین رونقی، فعال مدنی و سیاسی داخل کشور نیز در پیامی نوشت: این رای خاموش نبود، یک انتخاب پرقدرت بود. “نه” متحد و حرکت همبسته اما خاموش مردم نشان داد که “قدرت” در دست کیست. عدم مشارکت در انتخابات کنشی متحدانه برای پیشبرد منافع جمعی در راستای دموکراسی و آزادی است. ایرانیان خواهان تغییرات بنیادین سیاسی و تغییر حکومت در ایران هستند.