کابوس و زنگ های خطر در تهران و واشنگتن؛ لرزه در ارکان نظام پس از انتخاب ترامپ
هراس حسامالدین آشنا، معاون سابق وزارت اطلاعات: نه فقط آمریکای ترامپ در سال ۲۰۲۴ با آمریکای ترامپ در سال ۲۰۱۶ تفاوتهای کلیدی دارد، بلکه پویاییهای جهانی و منطقهای هم به کلی متفاوت شده است.
سایت حکومتی جماران: پیشبینی میشود که کمپین «فشار حداکثری» ترامپ که انزوای ایران را افزایش داد و اقتصاد کشور را فلج کرد، این بار هم تکرار شود. چهار سال آینده میتواند بزرگترین آزمون جمهوری اسلامی از زمان تأسیس آن باشد.
عبدالرضا داوری معاون سابق خبرگزاری رسمی رژیم: با دولت صدام مذاکره و توافق کردیم، بر همین مبنا اگر مصلحت نظام اقتضا کند شهادت حاج قاسم سلیمانی مانع مذاکره و توافق با دولت ترامپ نخواهد بود!
نصیحت ترسان یک اصلاحاتی وارفته ولایت به رئیسجمهور خامنهای: آقای پزشکیان، اشتباه ۴۶ سال گذشته را تکرار نکنید، خیلی فرق میکند که چهکسی رئیسجمهور آمریکاست. رسانهها متفقالقول بودند که رقابت هریس و ترامپ شانه به شانه است، اما سیل آرا به نفع ترامپ نشان داد که چقدر با حقیقت فاصله دارد! (کانال تلگرامی صادق زیبا کلام)
و بالاخره نگرانی نایاک از بازگشت برایان هوک به وزارت خارجه آمریکا
شورای ملی ایرانیان آمریکا، موسوم به نایاک، که از آن بهعنوان لابی غیر رسمی جمهوری اسلامی در این کشور یاد میشود، با انتشار پستی در شبکه اجتماعی ایکس، نقشآفرینی برایان هوک را در سمت سرپرست تیم انتقال قدرت ترامپ در وزارت خارجه ایالات متحده «نشانهای نگرانکننده» خواند.
به گزارش ایران اینترنشنال، نایاک در این پست نوشت: «اگر ترامپ همانطور که خودش گفته، به دنبال توافق با ایران است، نباید به همان صداهایی قدرت دهد که در دوره اول ریاستجمهوریاش مانع دستیابی به توافق شدند.»
از مهمترین گزینه کابینه جدید ترامپ چه میدانیم؟
مارکو روبیو، سناتور ایالت فلوریدا، با مواضع سختگیرانه خود در سیاست خارجی بهویژه در برابر کوبا و جمهوری اسلامی شناخته میشود.
او ۱۰ مهر ماه در شبکه ایکس بر لزوم «تهدید بقای رژیم از طریق فشار حداکثری و اقدامهای مستقیم و نامتناسب» تاکید کرد و نوشت: «رژیم جمهوری اسلامی میخواهد اسرائیل را نابود کند تا به قدرت مسلط در خاورمیانه تبدیل شود. سیاست مماشات رفتار آنها را تغییر نخواهد داد.»
روبیو، ۲۷ تیر در سخنرانی در گردهمایی ملی جمهوریخواهان گفت: «در زمان ترامپ، جمهوری اسلامی ورشکسته بود اما در زمان بایدن برای حمایت از تروریسم پول دارد.»
او سال گذشته پس از ارائه طرح «قانون مهسا امینی» به سنای آمریکا، «نقض سیستماتیک حقوق بشر در ایران به دست آیتاللهها را وحشیانه» خواند و گفت: «رژیم تهران به عنوان یک حامی تروریسم دولتی، به صورتی فعالانه در حال به خاک و خون کشیدن مردم این کشور و ملتهای متعدد دیگر است.»