وکیل حسین شنبهزاده، مترجم، ویراستار و فعال شبکههای اجتماعی از ابلاغ حکم دادگاه انقلاب برای موکلش خبرداد و گفت او در مجموع به ۱۲ سال حبس محکوم شده که پنج سال آن به عنوان «مجازات اشد» قابل اجراست.
امیر رئیسیان روز شنبه دهم شهریور ماه در گفتوگو با «شبکه شرق» درباره جزئیات این حکم گفت: دادگاه بدوی، آقای شنبهزاده را، به اتهام «فعالیت تبلیغی به نفع رژیم اشغالگر قدس» به پنج سال، به اتهام «توهین به مقدسات» به چهار سال و به اتهام «نشر اکاذیب و تشویش اذهام عمومی» به دو سال حبس و پرداخت ۵۰ میلیون تومان جزای نقدی محکوم کرده است.
به گفته این وکیل دادگستری حسین شنبهزاده همچنین بابت اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی» نیز به یک سال حبس تعزیری محکوم شده که از مجموع این ۱۲ سال پنج سال آن قابل اجراست.
او همچنین گفته که دادگاه، انتشار مطالبی در شبکههای اجتماعی را با عنوان «توهین به مقدسات» در نظر گرفته است و در حکم ذکر شده که «حمایت حسین شنبهزاده از دیگر محکومان امنیتی در کنار «سیاهنمایی» علیه وضع موجود، استفاده از هشتگ “نه به اعدام”، حمایت از کشف حجاب، ابراز شادمانی از کشته شدن ابراهیم رئیسی و ایجاد جو رسانهای علیه انتخابات از دیگر مصادیق اتهامات او» به شمار میآید.
اعتراض زندانیان سیاسی به زجرکش کردن همبندان خود
این در حالیست که جان افشین بایمانی و سامان صیدی (یاسین) در زندان قزلحصار با خطر جدی روبهرو است. تعدادی از همبندان این دو زندانی سیاسی در نامهای سرگشاده از زندان نوشتند: دادستان تهران و معاون او با محروم کردن افشین بایمانی و یاسین از خدمات درمانی در عمل زمینه قتل سیستماتیک و کشتار سفید آنها را فراهم آوردهاند.
در این نامهٔ سرگشاده آمده است این اقدام همانند «قتل و کشتاری» است که در مورد «دهها زندانی در دیگر زندانها» از جمله در زندان شیبان اهواز، بند زنان و بند چهار زندان اوین در حال وقوع است.
نویسندگان این نامه همچنین با اشاره به «غیرقانونی» بودن نگهداری این دو زندانی که با مشکلات زیاد جسمانی دست به گریبان هستند، مسئولیت بروز هر حادثه و به خطر افتادن سلامتی سامان یاسین و افشین بایمانی را بر عهدهٔ قوه قضائیه و سازمان زندانها دانستند.
بر اساس این نامه افشین بایمانی پس از تحمل ۲۵ سال زندان «دچار نارسائی قلبی» است و چند دکتر پس از معاینه خواستار «درمان فوری» و «انجام عمل قلب بیرون از زندان» برای او شدهاند.
زندانیان سیاسی نگارنده نامه همچنین با اشاره به دو مرتبه بستری شدن سامان صیدی (یاسین)، خوانندهٔ معترض، در بیمارستان روانپزشکی رازی اعلام کردند با وجود نظریهٔ کمیسیون پزشکی قانونی مبنی بر «تشدید بیماریهای ایشان در شرایط زندان»، آقای یاسین همچنان در وضعیت بلاتکلیف در زندان به سر میبرد.
آنها تأکید کردهاند وضعیت این هنرمند در زندان قزلحصار «به گونهای است که هر روز و هر ساعت بیم آن میرود که جان وی به خطر افتد».
یاسین دوم اردیبهشتماه با رأی دادگاه انقلاب تهران به پنج سال زندان در تبعید در یکی از شهرهای استان کرمان محکوم شد.
به گزارش رادیو فردا، کمپین حقوق بشر ایران ۳۱ مرداد امسال در گزارشی اعلام کرد در فاصلهٔ دهم خرداد تا ۲۵ مرداد سال جاری، دستکم ۳۴ زندانی سیاسی در زندانهای مختلف ایران بهصورت «عامدانه» از دسترسی به خدمات درمانی مناسب محروم شدهاند.
در این گزارش مفصل که چهارشنبه ۳۱ مرداد منتشر شد، اسامی این ۳۴ زندانی آمده است، بهعلاوه محل حبس، نوع بیماری و سن آنها و چگونگی محرومیتشان از خدمات درمانی از جمله دسترسی به دارو یا اعزام به مراکز درمانی در خارج از زندان.