آینده تحولات قیمت ارز نگرانکننده است؛ بانک مرکزی جمهوری اسلامی شامگاه دوشنبه ۱۶ مرداد میزبان شماری از صرافان بود تا عملا آغاز دوران جدیدی را پس از انحلال کانون صرافان ایران اعلام کند. این در حالی است که نگرانیها درباره آینده تحولات قیمتی بازار ارز زیر سایه ناکارآمدی و ناتوانی دولت ادامه دارد.
خاموش شدن شعله انتظارات تورمی»، «سیاست تنش زدایی با کشورهای منطقه» و «خبردرمانیهای وزارت امور خارجه در مذاکرات برجام» در حالی رفته رفته رنگ میبازد که قیمت دلار فعلا تحت تاثیر اخبار مذاکرات در کانال ۴۹ هزار تومان آرام گرفته است.
به گزارش اقتصاد۲۴، هنوز یک هفته از خبر انحلال کانون صرافان نگذشته که کارشناسان نسبت به این کار هشدار میدهند. مرتضی افقه، عضو هیات علمی دانشگاه چمران اهواز میگوید: تاثیر روانی خبر انحلال کانون صرافان توانست قیمت دلار را سه کانال جابهجا کند؛ بنابراین اثر واقعی این اقدام بر قیمت دلار در بازار غیررسمی (بخوانید آزاد) به مرور نمایان خواهد شد.
این اقتصاددان با اشاره به بی ثباتی کابینه رئیسی و تبعات آن بر بازارها و به خصوص قیمت دلار و ارز گفت: دولت هنوز بعد از دو سال در حال تغییر و تحول وزرا و مسئولان ارشد خود است و هر روز یکی از آنها برکنار میشود یا استعفا میدهد و یا دیوان عدالت آن را از کار برکنار میکند.به گفته افقه، طبق این عوامل، نه در داخل نشانه مثبتی برای مدیریت مطلوب وجود دارد و نه تنش با آمریکا و غرب و برخی کشورهای منطقه هنوز فروکش کرده بنابراین هیچ افق روشنی برای کاهش بیشتر قیمت دلار در دست نیست.
این استاد دانشگاه در ادامه گفت: فعلا قیمت دلار در محدوده کانال ۴۹ و ۵۰ هزار تومانی در نوسان است؛ ولی فنر قیمت دلار با کوچکترین تلنگر منفی در روابط سیاسی با خارج رها میشود. دیدیم که خبر انحلال کانون صرافان به یک باره قیمت دلار را سه کانال افزایش داد. زمانی که تاثیر روانی یک خبر اینگونه قیمت دلار را متاثر میکند بدیهی است که حوادث سیاسی منطقهای و فرامنطقهای موجب تلاطم مجدد در بازار دلار و ارز خواهد شد.