شبکه ۱۲ اسرائیل گزارش داد که بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، روز یکشنبه به ابوظبی سفر کرد و با شیخ محمد بن زاید آل نهیان، رئیس امارات متحده عربی دیدار کرد؛ دیداری که این شبکه آن را «محرمانه» توصیف کرد.
این شبکه به نقل از دو منبع گزارش داد که نتانیاهو صبح همان روز با یک جت اختصاصی از اسرائیل عازم ابوظبی شد و پس از گذراندن چند ساعت در امارات، عصر یکشنبه به کشور بازگشت.
در ادامه آمده است که نتانیاهو و هیئت همراهش با چندین هواپیما به امارات سفر کردند؛ سفری که محور اصلی آن گفتگوهایی بود که عمدتاً به صورت خصوصی انجام شد.
این شبکه خاطرنشان کرد که این سفر حدود یک ماه پیش از انتخابات پارلمانی اسرائیل و تنها دو روز پس از بازگشت نتانیاهو از نشستهای مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک انجام شده است.
تا لحظه تنظیم این خبر، هیچگونه واکنشی از سوی طرف اماراتی نسبت به گزارش کانال ۱۲ اسرائیل منتشر نشده است. دفتر نخستوزیر اسرائیل نیز از ارائه جزئیات درباره این دیدار خودداری کرد.
امارات از زمان مواجهه با حملات رژیم ایران، روابط خود را با اسرائیل که در چارچوب «پیمان ابراهیم» در سال ۲۰۲۰ با آن رابطه برقرار کرد، تقویت کرده است.
نهادهای دولتی در امارات و اسرائیل از زمان آغاز روابط میان دو کشور در بیش از پنج سال پیش، کانالهای ارتباطی باز و مستقیمی را ایجاد کردهاند. این روابط برای امارات متحده عربی ابزاری برای اعمال نفوذ در منطقه و کانال ارتباطی محرمانهای با واشنگتن فراهم میآورد.
سفر محرمانه نتانیاهو به امارات در شرایطی انجام میشود که از زمان بروز تنشها با رژیم ایران — مقطعی که اسرائیل سامانه «گنبد آهنین» و خدمه عملیاتی آن را در اختیار امارات قرار داد — روابط دو کشور رو به بهبود و نزدیکی بیشتر نهاده است.
به گزارش «واینت»، امارات و بحرین تنها کشورهای عربی بودند که نمایندگانشان در جریان سخنرانی نتانیاهو در صحن مجمع عمومی سازمان ملل حضور داشتند.



