مدت زیادی نیست که از آغاز واردات خودرو میگذرد. در حالی که هنوز تعداد خودروهای بنزینی واردشده چندان چشمگیر نیست، مسئولان دم از واردات خودروهای الکتریکی و هیبریدی میزنند. اما آیا با توجه به شرایط برق کشور، استفاده انبوه از این خودروها امکانپذیر است؟
به گزارش تجارتنیوز، در شرایطی که دولت دیگر توان تأمین برق صنایع و حتی شبکه خانگی را بدون اختلال ندارد، واردات خودروهای الکتریکی امکانپذیر است و وزارت نیرو یا دیگر دستگاههای متولی میتوانند برق مورد نیاز این خودروها را تأمین و جایگاههای مورد نیاز آنها را احداث کنند؟
طبق آخرین آمار منتشرشده، مصرف بنزین کل کشور به صورت روزانه، بالغ بر ۱۱۰ میلیون لیتر است. از سوی دیگر، حدود ۱۵ میلیون خودروی درحال تردد در کل کشور وجود دارد. علی زیار، معاون مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فراوردههای نفتی، اخیراً در گفتگو با ایلنا گفت: خودروی غیراستانداردی که در اختیار مردم قرار میگیرد، مصرف سوخت برابر با ۱۲ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر دارد که سه برابر استاندارد جهانی است.بر اساس اظهارات زیار میتوان به این یک محاسبه انجام داد که بر اساس آن هر خودرو به صورت میانگین حدود ۶۱ کیلومتر در روز تردد میکند.
حال درنظر میگیریم که نیمی از این خودروهای بنزینی کشور، با خودروهای الکتریکی تسلا مدل X جایگزین شود. شاید در چنین شرایطی روزانه حدود ۵۵ میلیون لیتر صرفهجویی بنزین انجام بگیرد؛ اما چه بلایی بر سر مصرف برق کشور میآید؟ آیا دولت قصد دارد به ازای اصلاح مصرف سوخت، ضربه دیگری به صنعت برق کشور وارد کند؟