محمدعلی موحدی کرمانی، از روحانیون فوق محافظهکار جمهوری اسلامی، برای یک دورهٔ دوساله به عنوان رئیس مجلس خبرگان رهبری انتخاب شده است. ریاست این مجلس در دورهٔ کنونی به این دلیل اهمیت دارد که احتمال میرود با توجه به کهولت سن خامنهای که هماکنون ۸۵ ساله است، دورهٔ ششم مجلس خبرگان وظیفه مهم تعیین رهبر بعدی جمهوری اسلامی را برعهده داشته باشد.
موحدی کرمانی پیش از هر چیز، نماد جرونتوکراسی (پیرسالاری) در نظام سیاسی جمهوری اسلامی بهویژه مجلس خبرگان رهبری است. در نظامهای سیاسی بسته، معمولاً جرونتوکراسی به دلیل نبود آزادی برای فعالیتهای سیاسی و به ویژه حزبی و همچنین برگزار نشدن انتخابات آزاد و عادلانه به وجود میآید و افرادی که سالها در قدرت هستند به دلیل نفوذشان همچنان در قدرت میمانند.
در اولین نشست ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری، پیش از آن که موحدی کرمانی به عنوان رئیس انتخاب شود، او «رئیس سنی» این مجلس شده بود. این امر به این معنی است که او با ۹۳ سال سن، مسنترین عضو مجلس کنونی خبرگان رهبری است. پیش از او، احمد جنتی که اکنون نزدیک به صد سال سن دارد، رئیس مجلس خبرگان رهبری بود.
احمد جنتی ۹۸ ساله با این حال همچنان دبیر شورای نگهبان است؛ نهاد حساس و پرنفوذ در جمهوری اسلامی. او از سال ۱۳۷۱ دبیری شورای نگهبان را حفظ کرده و از این طریق بر برگزاری هرگونه انتخابات در ایران تأثیر گسترده و عمیق گذاشته است.
به نظر میرسد که نزدیکی موحدی کرمانی به نیروهای امنیتی به ویژه سپاه پاسداران در ماندگاری او در قدرت تاثیرگذار بوده است. همچنین نزدیکی او به سپاه پاسداران را میتوان با حضور او در راس مجلس خبرگان رهبری مرتبط دانست.
به گزارش رادیو فردا، در سالهای اخیر انتقادهایی درباره مسن بودن اعضای مجلس خبرگان رهبری مطرح شده و او اگر زنده بماند، دستکم تا ۹۵ سالگی رئیس مجلس خبرگان رهبری خواهد بود.
فیلم زیر: تموم شدن باطری