خامنهای در پیامی گفته: از دست دادن رهبر حماس قطعا برای جبهه مقاومت علیه اسرائیل دردناک است، ولی به رغم کشته شدن یحیی سنوار زنده است و زنده هم خواهد ماند و جبهه مقاومت با کشته شدن او هم توقفی نخواهد داشت.
رهبر جمهوری اسلامی در پیام خود اشارهای به اسرائیل یا “انتقامجویی” از این کشور نکرده است. او بدون هیچ توضیحی گفته است: «ما چون همیشه، در کنار مجاهدان و مبارزان بااخلاص خواهیم ماند».
این در حالیست که برخی ناظران می گویند: هم کشته شدن یحیی سنوار، رهبر حماس، و هم نحوه واکنش جمهوری اسلامی و گروههای نیابتیاش به آن تا همین جا دو نکته را روشنتر و برجستهتر کرده است: ضعف و از دست رفتن اعتماد بهنفس در نظام حاکم بر ایران و بیاعتمادی گروههای نیابتی به جمهوری اسلامی در حین تحمل ضربات جبرانناپذیر.
جمشید برزگر، روزنامهنگار و تحلیلگر سیاسی در تحلیلی برای ایران اینترنشنال نوشت: واکنشهای انگشتشمار مقاماتی چون حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران، و مسعود پزشکیان، رییس دولت در جمهوری اسلامی، به کشته یحیی سنوار و بازتاب این رویداد تعیینکننده در جنگ غزه نشان میدهد که چگونه در فاصله کمتر از سه ماه، رهبران جمهوری اسلامی عادت قدیمی رجزخوانی و حریفطلبی را به ناگهان کنار گذاشتهاند.
رهبران جمهوری اسلامی، که شدت ضربات اسرائیل را بهطور عمیق درک کردهاند، چنان اعتماد بهنفس خود را پس از شکستهای حقارتبار اخیر از دست دادهاند که دیگر رمق و توان و حوصله رجزخوانی برای انتقامگیری ندارند. در سوی دیگر، نیروهای نیابتی از جمله حماس و حزبالله نیز ضربهخورده و متزلزل، بیش از هر کس به جمهوری اسلامی و توان و اراده فرقه حاکم بر ایران برای کمک به خود بیاعتماد شدهاند.
جمشید برزگر نوشت: واکنش بیسابقه نجیب میقاتی، نخستوزیر لبنان و اعتراض مقامات و چهرههای سیاسی این کشور به جمهوری اسلامی، نشان میدهد که تا همین جا هم چه اندازه از نفوذ حزبالله و حامیاش در لبنان کاسته شده و رهبران این کشور میکوشند لبنانی را که همچون ایران به گروگان گرفته شده، اندک اندک آزاد سازند.
رادیو فردا نیز در تحیلی گفت: مقامات جمهوری اسلامی که هنوز ترور «تحقیرآمیز از جنبه امنیتی» اسماعیل هنیه در تهران را که حدود دو ماه و نیم پیش رخ داد، هضم نکرده بودند، سه هفته پیش با ضربه سنگینتری مواجه شدند: کشتهشدن حسن نصرالله دبیر کل حزبالله لبنان و وفادارترین یار منطقهای جمهوری اسلامی در بیش از سه دهه اخیر.
این واقعه ضربهای چنان سنگین و غیرمنتظره بود که جمهوری اسلامی را با وجود همه ریسکها مجاب به دستزدن به دومین حمله گسترده موشکی علیه اسرائیل کرد؛ حملهای با بیش از ۱۸۰ موشک بالستیک که بهجز کشته شدن یک فلسطینی و وارد شدن آسیبهای جزئی به دو پایگاه هوایی اسرائیل حاصلی نداشت.
و حالا کشتهشدن یحیی سنوار ضربه مهلک دیگری بود که ظاهراً مقامهای جمهوری اسلامی آمادگی و انتظارش را نداشتند؛ آنچنانکه بهرغم تأیید شدن خبر از سوی ارتش و دولت اسرائیل و همه رسانههای بینالمللی در نخستین ساعات پنجشنبهشب، تا ساعتها این حادثه را با «اما و اگر» و تردید دنبال میکردند.