توماج صالحی درست چند روز بعد از آزادی گفت: مرسی که بچههای اکباتان رو فراموش نکردید. حالا بخاطر همین اهمیتدادنها به اعدام! محکوم شده! بچه های اکباتان حالا بیشتر از یک ماهه که در بازجوییها تحت شکنجه جسمی و روحیِ دوباره هستن تا به جرم نکرده اعترافِ اجباری کنن! صداشون باشیم.
میلاد آرمون، نوید نجاران، محمدمهدی حسینی و مهدی ایمانی، چهار متهم پرونده موسوم به شهرک اکباتان، از روز ۱۱ اردیبهشت ماه در بازداشتگاه اطلاعات سپاه در زندان اوین بهسر میبرند. ادامه نگهداری این شهروندان در بازداشتگاه این نهاد امنیتی باعث افزایش نگرانی نزدیکان آنها شده است.
به گزارش ایران اینترنشنال، سایت حقوقبشری هرانا در گزارشی نوشت این افراد از ۱۸ ماه پیش در بازداشت و بلاتکلیفی هستند و به تازگی تماس تلفنی کوتاهی با خانواده خود داشتهاند.
محمدحسین آقاسی، وکیل دادگستری، روز یکشنبه ششم خرداد ماه در پاسخ به سوالی در رسانه اجتماعی ایکس درباره انتقال این افراد، خبر داد که آنها در اطلاعات سپاه و در حال تکمیل تحقیقات درخواستی دادگاه کیفریاند.
با گذشت بیش از یک ماه از انتقال این افراد به بازداشتگاه این نهاد امنیتی، برخی کاربران فضای مجازی نسبت به افزایش فشار بازجویان بر آنها به منظور اخذ اعترافات اجباری تلویزیونی و زمینهچینی به قصد صدور احکام سنگین برای آنها ابراز نگرانی کردهاند.
جمهوری اسلامی بارها با ضبط و پخش اعترافات اجباری از بازداشتشدگان، آنها را به شهادت دادن علیه خود وادار کرده و دستگاه قضایی جمهوری اسلامی احکام خود علیه زندانیان سیاسی را بر اساس همین اعترافات اجباری صادر میکند که این رویه همواره مورد اعتراض شدید سازمانهای حقوق بشری قرار گرفته است.
ششم آبان ماه ۱۴۰۱، همزمان با خیزش سراسری، یک طلبه بسیجی به نام آرمان علیوردی در شهرک اکباتان کشته شد. رسانههای حکومتی، علیوردی را طلبه «حوزه علمیه آیتالله مجتهدی»، «بسیجی یگان امنیتی امام رضا» و عضو «سپاه محمد رسولالله تهران بزرگ» معرفی کردند که ساکن منطقه شهران تهران بوده است.
این رسانهها از جمله شبکه العالم به وضوح به نقش علیوردی در سرکوب اعتراضات اشاره کردند. العالم نوشت علیوردی در «ماموریتهای بسیج» برای مقابله با آنچه «ناآرامی و اغتشاشات» توصیف کرد، حضور داشت.
پس از کشته شدن این نیروی نظامی، بیش از ۵۰ نفر از جوانان ساکن شهرک اکباتان به دست نیروهای امنیتی و انتظامی بازداشت و برای ۱۴ نفر از آنها کیفرخواست صادر شد.
بنا بر کیفرخواست صادر شده، آنها به مواردی از جمله «محاربه، اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، مشارکت در قتل عمد و اخلال در نظم و آرامش عمومی» متهم شدهاند و پرونده ایشان به دادگاههای کیفری و انقلاب تهران ارجاع داده شد.
از میان این افراد تاکنون ۱۰ نفر با تودیع قرار وثیقه آزاد و چهار نفر دیگر روز سهشنبه ۱۱ اردیبهشت از زندان قزلحصار کرج به بازداشتگاه اطلاعات سپاه، موسوم به بند دو-الف زندان اوین منتقل شدهاند.
در ویدیویی که رسانههای جمهوری اسلامی از مواجهه میلاد آرمون، یکی از متهمان این پرونده با حسین رحیمی، فرمانده انتظامی استان تهران منتشر کردهاند، او بهوضوح اعلام میکند هرگز چاقو در دست نداشته و اصرار رحیمی به داشتن چاقو و ضربه زدن با آن به بسیجی کشتهشده را صراحتا رد میکند.
شهرک اکباتان در غرب تهران که ساکنان آن عموما از طبقه متوسط هستند، یکی از کانونهای اعتراضات در جریان خیزش انقلابی ۱۴۰۱ مردم علیه جمهوری اسلامی بود که از ابتدای خیزش، ویدیوهای فراوانی از اعتراض هماهنگ و یکپارچه آن در رسانههای اجتماعی همرسانی شد.
سازمان عفو بینالملل روز سوم خرداد ماه امسال با انتشار نامهای نسبت به خطر جدی اجرای حکم اعدام دستکم ۱۵ زندانی در ارتباط با اعتراضات سراسری در ایران هشدار داد.
به نوشته عفو بینالملل، هشت تن از این افراد در رابطه با خیزش «زن، زندگی، آزادی» بازداشت و به اعدام محکوم شدهاند و هفت تن دیگر در معرض صدور حکم اعدام قرار دارند.
از زمان آغاز اعتراضات سراسری «زن، زندگی، آزادی» در شهریور ۱۴۰۱، سرکوب فعالان مدنی، سیاسی و معترضان از سوی حکومت شدت گرفته و همچنان ادامه دارد.
این اعتراضات به یک خیزش سراسری در ایران تبدیل شد و جمهوری اسلامی تاکنون دستکم ۹ معترض از جمله محسن شکاری، مجیدرضا رهنورد، محمد حسینی، محمدمهدی کرمی، مجید کاظمی، سعید یعقوبی، صالح میرهاشمی، میلاد زهرهوند و محمد قبادلو را در ارتباط با آن اعدام کرده است.