اعلام اسامی نامزدهای تایید صلاحیتشده از سوی شورای نگهبان خامنه ای واکنشهایی را به همراه داشت. در بین کسانی که صلاحیتشان به تایید نرسید، علی لاریجانی، رئیس پیشین مجلس شورای اسلامی در بیانیهای از شورای نگهبان انتقاد کرد. اسحاق جهانگیزی و عباس آخوندی نیز از شورای نگهبان خواستند درباره ردصلاحیتشان توضیح دهد.
لاریجانی با اشاره به اینکه “امیدوار بودم با یاری شما بتوانیم موانع را مرتفع و مسیر توسعه ملی ایران را فراهم نماییم” نوشت: «علیرغم نظرات مثبت نهادهای مسئول و حکم قوه قضاییه در رد برخی دعاوی گذشته آن شورا، با ساز و کاری غیر شفاف، مانع در مسیر چنین همراهی بوجود آورد.»
علی مطهری درباره رد صلاحیت علی لاریجانی گفت: «شنیدم گفتهاند چون ممکن است راه روحانی را ادامه دهد، رد شده است. آیا تشخیص این مطلب به عهده مردم است یا شورای نگهبان؟»
محمد مهاجری، تحلیلگر سیاسی نزدیک به لاریجانی با اشاره به چینش نامزدهای این انتخابات از سوی شورای نگهبان گفت: به نظر میآید که یک مهندسی بسیار شیک در انتخابات صورت گرفته است.
او افزود: همانطور که در انتخابات ۱۴۰۰ نتیجه انتخابات از پیش روشن بود، در ۱۴۰۳ نیز نتیجه انتخابات حداقل از نظر آنهایی که این ترکیب را طراحی کردند، مشخص است. ابروباد و مه و خورشید و فلک در کارند تا آقای قالیباف به پاستور برود.
مهاجری گفت: قالیباف هرگز چهره پرنفوذ سیاسی نبوده و اوج آن در انتخابات اخیر مشاهده شد. او با اینکه با جبهه پایداری زدوبند کرد و دوستان نزدیکش را هم قربانی ائتلاف با این تشکیلات کرد، در تهران فقط ۴۰۰ هزار رای آورد که نسبت به دوره قبل مجلس، حدود یک میلیون کاهش داشت. سوای این، قالیباف هرگز در فضای سیاسی کشور به عنوان یک متفکر سیاسی جدی گرفته نشده است؛ نزد اهل فرهنگ و هنر جایگاهی ندارد؛ فاقد ایده اقتصادی است و نزد اقتصاددانان کشور در حد رئیس مجلس، با نفوذ نیست و با اینکه در دانشگاه درس می دهد ، دانشگاهیان خیلی تحویلش نمیگیرند؛ در گروههای مرجع مانند روحانیون نیز برد چندانی ندارد و….