حدود دو هفته تا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باقی مانده است. رقابت بین دو کارزار اصلی یعنی حزب دموکرات و حزب جمهوریخواه این بار بسیار به هم نزدیک است و هر روزه نظرسنجی های مراکز معتبر از برتری یکی از آن دو یا نزدیک شدن دیگری به رقیب گزارش می دهند.
براساس آخرین نظرسنجی ها، نشریه اکونومیست اعلام کرد که ترامپ رای های الکترال بیشتری را کسب می کند و در انتخابات پیروز می شود. پایگاه «هیل» وابسته به کنگره نیز احتمال پیروزی ترامپ را ۵۲ درصد پیش بینی کرد.
از سوی دیگر رسانه ها و اتاق های فکر مختلف تحلیل های گوناگونی را در مورد نگاه هر یک از این دو نامزد به مسائل داخلی و بین المللی بیان می کنند. «موسسه خاورمیانه» (MEI) در مجموعه گزارش هایی به ارزیابی خط مشی های دو نامزد ریاست جمهوری نسبت به مسائل خاورمیانه پرداخته و سیاست هر دو نامزد را در منطقه مقایسه کرده است.
این اندیشکده مستقر در واشنگتن در مورد سیاست های «کامالا هریس» نامزد حزب دموکرات آورده است که حزب دموکرات پس از اعلام رسمی نامزدی هریس در انتخابات، ۹ اولویت را از اقتصاد و بحران آب و هوا تا مهاجرت و رهبری آمریکا در عرصه بین الملل به عنوان هدف تعیین کرده است که یکی از آخرین اولویت ها به استراتژی ایالات متحده در قبال خاورمیانه می پردازد. هریس احتمالاً مواضع کلی دولت بایدن را حفظ خواهد کرد.
اما گزارش این اتاق فکر آمریکایی در مورد سیاست خارجی ترامپ در قبال منازغه خاورمیانه تنها بر ذکر دو نکته بسنده کرده است: ایستادن در کنار اسرائیل و بازگرداندن صلح به خاورمیانه. دولت دوم ترامپ ممکن است ادامه سیاست های قبلی وی بین سال های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ باشد که در آن بر رویکرد «فشار حداکثری» نسبت به ایران و تحریمهای اقتصادی، لفاظیهای قوی و اقدامات نظامی هدفمند تمرکز داشت. وی همچنین مخالفت شدیدی را در مورد دیپلماسی با ایران بر سر توافق هسته ای نشان خواهد داد.