رادیو بین المللی فرانسه در گزارشی گفت: رئیس ستاد انتخابات کشور تعداد واجدان شرایط رأیدهی را در این انتخابات ۶۱ میلیون و ۴۵۲ هزار و ۳۲۱ نفر اعلام کرده بود. حال، با فرض صحت آمار تاکنون اعلام شده از سوی وزارت کشور دربارۀ آرای مأخوذه به نظر می رسد که نرخ مشارکت در دور اول انتخابات ریاست جمهوری ٢٢٫۹ درصد و آرای باطلۀ شمارش شده در این دور از انتخابات ١٢۴۸۹۹٢ برگ یعنی معادل ۹ درصد کل آرای مأخوذه بوده است.
“تسنیم” خبرگزاری وابسته به سپاه پاسداران ساعتی پس از پایان انتخابات نرخ مشارکت را حدود چهل درصد اعلام کرده بود. اما این خبر از خروجی های این خبرگزاری حذف شد. با این حال عدم اعلام آرای نهایی و قطعی در انتخابات یا در اصل اعلام تدریجی آنها راه را برای تغییر ارقام از سوی وزارت کشور باز میگذارد.
با اعلام نتایج شمارش شده در این دور از انتخابات علاوه بر جناح اصولگرا، جناح اصلاح طلب حکومت اسلامی نیز از نو وزن کشی کرده اند، به این معنا که نه فقط تلاش های حکومت برای تأمین نوعی حقانیت از خلال تأئید صلاحیت مسعود پزشکیان به منظور تضمین افزایش نرخ مشارکت با ناکامی روبرو شده، بلکه گفتار جناح اصلاح طلب حکومت اسلامی نیز قادر به جذب نیروی اجتماعی درخور برای تضمین پیروزی نامزد اصلی خود، مسعود پزشکیان، نبوده است.
اکنون که سرنوشت انتخابات ریاست جمهوری به دور دوم کشیده شده است نگرانی دربارۀ موفقیت مسعود پزشکیان در مقابل رقیب اصلی او سعید جلیلی بیش از گذشته به نظر میرسد به ویژه اگر نرخ مشارکت در دور دوم انتخابات در همین سطح باقی بماند. در واقع، تا همین جا پیروز اصلی در این انتخابات ظاهراً خیزش “زن، زندگی، آزادی” است که نمایندگانش در واکنش به سرکوبهای دو سال گذشته و بن بست و اوضاع بحرانی کشور وسیعاً شرکت در انتخابات ریاست جمهوری را تحریم کرده بودند.