روزنامه شرق نوشت: دانشجوست، عصرها میآید در یکی از کافههای نزدیک دانشگاه تهران برای ماهی دومیلیون تومان چندساعتی کار میکند. سفارشها را که روی میز میگذارد، بحث بر سر حقوق دختر نوجوان یکی از اعضای شورای شهر است؛ همسنوسال او احتمالا. چای آخر را که روی میز میگذارد، بهتزده به ما نگاه میکند و میگوید من اینجا چه کار میکنم؟ چرا باید برای دومیلیون تومان کار کنم؟ هربار که میرود و میآید غم را در چشمانش میبینم.
در فضای توییتر، اما بیشتر خشم است تا غم و بیانگیزگی. پرسش مشترک بسیاری از کاربران این است؛ چرا دختر ۲۰ساله از هزاران کارمند باسابقه بیشتر حقوق میگیرد؟ چون مورداعتماد مادرش است!
اصل خبر مربوط به هفته گذشته است. یکی از کانالهای شهری فیش حقوقی آذرماه دختر نرگس معدنیپور، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران را منتشر کرده و خواستار شفافسازی درخصوص این فیش شده بود.
دختر او که براساس اسناد منتشرشده متولد یکم فروردینماه سال ۸۰ است، در آذرماه در مقابل ستون جمع پرداختهای حقوقش رقم ۳۳ میلیون تومان آمده و در مقابل ستون خالص پرداختی عدد ۲۶ میلیون و ۳۴۰ هزارتومان. پس از مدتی سکوت و پاسخهایی که به نقل از منابع آگاه منتشر میشد، مشاور رسانهای این عضو شورای شهر اعلام کرد همهچیز براساس عرف و قانون صورت گرفته است.
او پس از تاختن به رسانهها و کانالهای خبری درباره دلیل حضور دختر این عضو در شورا اینگونه توضیح داده است: بر اساس آییننامههای داخلی شورای شهر تهران هر نماینده با ورود به مجموعه شورا میتواند یک نفر مسئول دفتر و یک راننده را جذب کند که مورد وثوق و اعتماد کامل عضو باشد، هیچ منعی هم برای جذب این افراد از بین اقوام و نزدیکان عضو وجود ندارد.
از سوی دیگر خبرگزاری ایسنا در گزارشی این سؤالها را مطرح کرده است که چرا اعضای شورای شهر که با شعار مبارزه با رانت وارد ساختمان شورا شدند و حتی چندی پیش منتقد حضور داماد شهردار تهران در پستهای مدیریتی بودند، امروز همان روش را انتخاب کرده و یکی از آنها دخترش را در پستی به کار گرفته و مابقی اعضا نیز سکوت کردند؟ همچنین این عدد حقوق هیچ تناسبی با تواناییها و جایگاه یک مسئول دفتر که ویژگی اصلی آن صرفا معتمدبودن است، ندارد و جای سؤال است که عضو شورای شهر که چند سال مدیرکل بود و در سوابق خود شهرداری یک منطقه را نیز دارد، آیا غیر از اقوام درجه یک، فرد مورد اعتماد دیگری را نمیشناسد و دایره اطرافیانش محدود است که مجبور به انتخاب دخترش شده است؟
پاسخهایی از جنس اینکه ورود این دختر به شورای شهر قانونی است، میزان حقوق مسئول دفتر اعضای شورای شهر تهران بالا است، عرف همیشگی است و در همه دورهها رسم بوده است نتوانسته شهروندانی را که از تبعیض و نابرابریها خشمگین هستند، قانع کند. کارگری که باید برای دقیقه به دقیقه اضافه کاریاش عرق بریزد، این توضیحات را نمیشنود و همچنان فیش آذرماه این دختر جوان در فضای مجازی دستبهدست میشود و کنایهای به نقش مادری در عاقبتبهخیری دختر جوان زده میشود.