تنها به فاصله چند ساعت از پیروزی ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، هرج و مرج سیاسی بزرگترین اقتصاد اروپا را در بر گرفت. اولاف شولتس صدراعظم آلمان وزیر دارایی این کشور را برکنار کرد. در پی این اقدام، سه وزیر همحزبی دیگر او نیز اواخر شب استعفا دادند تا دولت سهحزبی آلمان از هم بپاشد.
به گزارش یورونیوز، با این حال صبح پنجشنبه در چرخش غیرمنتظره دیگری، فولکر ویزینگ وزیر حمل و نقل از حزب دموکراتهای آزاد استعفای شب گذشتهاش را پس گرفت و گفت پس از صحبت با صدراعظم تصمیم گرفته به عنوان وزیر باقی بماند و به جای آن حزباش را ترک کند.
این در حالیست که شولتس پس از برکناری وزیر دارایی گفت: لیندنر بارها به اعتماد من ضربه زده و دیگر مبنای اعتمادی برای همکاری بیشتر وجود ندارد.
وی با بیان اینکه وزیر دارایی خواهان سیاست اقتصادی اساساً متفاوتی شده است، اضافه کرد: او بیشتر نگران اطرافیان و بقای حزب خودش است.
این منبع افزود: بسیاری از قانونگذاران ائتلاف دولتی آلمان امیدوار بودند که پس از انتخاب مجدد ترامپ، نزاع های داخلی برای تمرکز بر چالشهای ژئوپلیتیکی پیش رو کنار گذاشته شود.
حالا چه اتفاقی میافتد؟
پس از برکناری وزیر دارایی از حزب دموکراتهای آزاد آلمان، انتظار میرود که شولتس با ائتلافی متشکل از سوسیال دموکراتها و سبزها یک دولت اقلیت را رهبری کند.
شولتس گفته است که برای ۱۵ ژانویه از مجلس تقاضای رای اعتماد خواهد کرد. این اقدام مرحلهای ضروری برای برگزاری انتخابات زودهنگام تا پایان ماه مارس، به جای سپتامبر آینده، خواهد بود.
در گذشته قوانینی در آلمان به تصویب رسیده تا از هرج و مرجهای ائتلافی در آلمان جلوگیری کند و این کشور را از رفتن به سمت جنگ بازدارد. مطابق این قوانین، صدراعظم تا حد زیادی سرعت وقایع را کنترل میکند.
در این چارچوب نیروهای اپوزیسیون تنها در صورتی میتوانند وی را پیش از موعد از قدرت بیرون کنند که بتوانند اکثریتی را برای صدراعظم جایگزین خاص پیدا کنند. امری که با ترکیب فعلی پارلمانی چالشبرانگیز است.