الیس استفانیک که بهتازگی در رسانههای آمریکایی بهعنوان سفیر دولت دوم ترامپ در سازمان ملل معرفی شده، نخستین توئیت خود را در راستای اوراق کردن جمهوری اسلامی منتشر کرد. (تصویر زیر)
وی نوشت: آمریکا آماده بازگشت به سیاست فشار حداکثری رئیس جمهور ترامپ علیه رژیم ایران است. برای مدت طولانی، دشمنان ما به خاطر ضعف دولت جو بایدن و کامالا هریس جسورتر شدهاند. با رئیسجمهور ترامپ، برقراری صلح از طریق قدرت بازگشته است.
یورونیوز نیز در گزارشی نوشت: مایک والتس، مشاور امنیت ملی آمریکا در دولت دوم ترامپ طرفدار گزینه نظامی علیه رژیم ایران است. خبرگزاری آسوشیتدپرس این خبر را به نقل از یک منبع آگاه منتشر کرد. مایک والتس به این ترتیب احتمالا به همراه الیز استفانیک و مارکو روبیو که نامشان برای مقامهای سفیر آمریکا در سازمان ملل و وزیر خارجه ایالات متحده مطرح شده است به تیم امنیت ملی در دولت دوم ترامپ خواهد پیوست.
جمهوری اسلامی نگران «بازگشت»!
کیهان لندن در گزارشی نوشت: نتخاب مجدد ترامپ در شرایطی اتفاق افتاده که ترجیح مقامات جمهوری اسلامی، پیروزی کامالا هریس نامزد دموکراتها بود؛ چرا که به اعتقاد بسیاری از تحلیلگران، قدرت گرفتن کامالا هریس در کاخ سفید، درواقع «دولت سوم باراک اوباما» میبود که ملاها در تهران آرزوی آن را داشتند. اما حالا بازگشت آمر «قتل سلیمانی» بیش از پیش بر نگرانیهای حکومت افزوده است.
بدیهی است حکومت که تجربههای قابل توصیفی از زد و بند و معاملههای چند میلیارد دلاری پشت پرده با دولت اوباما دارد، ترجیح میداد کسانی در آمریکا قدرت داشته باشند که با باجگیری اینها و مماشات آنها بتوانند روزنههای تأمین مالی خود را هرچند باریک و خفیف باز نگهدارند تا زیر فشارهای سیاسی از جمله تحریمهای اقتصادی شدید یا حمایت از اعتراضات ضدحکومتی مردم، موجودیت نظام به خطر نیفتد.
اما حالا ترامپ نه تنها با پشتوانهی قوی ۳۱۲ رأی الکترال در مقابل ۲۲۶ رأی الکترال هریس به پیروزی رسیده بلکه اکثریت سنا و مجلس نمایندگان نیز در دست جمهوریخواهان است. در صحنه منطقهای و بینالمللی، رهبران و شهروندان بسیاری از کشورها که امنیت آنها از سوی حکومت ایران و شرکا و نیابتیهای آن تهدید میشود، آمدن ترامپ را زمینهای برای پاسخگو کردن جمهوری اسلامی ارزیابی میکنند.