رییس سازمان برنامه و بودجه دولت رئیسی اذعان کرد که شرایط سخت تحریم به عنوان یک عامل بیرونی در اقتصاد کشور سایه انداخته و بر تصمیمهای نظام اثرگذار است.
موضع معمول مقامهای رسمی جمهوری اسلامی در مواجهه با مساله تحریم و محدودیتهای خارجی، بیاثر خواندن این مشکلات بوده است. باند خامنه ای که دولت و مجلس را در اختیار دارند، همواره از دولت روحانی از بابت آنچه گره زدن مشکلات اقتصادی به موضوع تحریمها مینامند، انتقاد کردهاند.
رییس سازمان برنامه و بودجه دولت رئیسی که در نشست هماندیشی با اقتصاددانان سخن میگفت، افزود: تلاش میکنیم تحریمها را کم اثر یا برطرف کنیم اما با توجه به اینکه معادلات براساس علاقهمندی ما شکل نمیگیرد باید براساس تئوری تداوم تحریم عمل کنیم.
به گزارش ایران اینترنشنال، بانک جهانی دو روز قبل در گزارشی اعلام کرد، چشمانداز میانمدت اقتصاد ایران در معرض خطرات داخلی و خارجی قابل توجهی است.
در این گزارش از خطر تشدید تنشهای اجتماعی و اعتصابات و تاثیر آن بر تولید و ادامه اختلال در اینترنت به عنوان موانع داخلی بر سر عملکرد مطلوب اقتصاد ایران نام برده شده بود.
همچنین تشدید تحریمهای اقتصادی همراه با کاهش تقاضای جهانی، افت قیمت نفت و کمبود انرژی نیز از جمله خطرات خارجی موثر بر چشمانداز اقتصادی ایران بودند که در این گزارش به آنها اشاره شده بود.
بانک جهانی با اشاره به اینکه اقتصاد ایران به دلیل تحریمهای مستمر و سالها سرمایهگذاری ناکافی، کمتر از انتظار عمل کرده، پیش بینی کرده است که رشد تولید ناخالص داخلی در میان مدت، محدود باقی خواهد ماند.