تصویر هوایی از ایران و کشورهای همسایه نشان میدهد که آسمان ایران تقریباً پاک شده، اما در کشورهای همسایه همچنان شاهد ترافیک هوایی هستیم. این در حالیست که به گزارش برخی رسانهها، جمهوری اسلامی با توجه به برنامههای اسرائیل برای حملهای تلافیجویانه، خود را برای مقابله با سناریوهای مختلف آماده میکند.
دویچه وله در گزارشی گفت: در روزهای گذشته تحلیلها و گمانهزنیهای پرشماری درباره چگونگی و گستردگی حملات احتمالی اسرائیل به ایران و پاسخ احتمالی جمهوری اسلامی منتشر شده است.
نشریه نیویورک تایمز به نقل از چهار مقام ایرانی از جمله دو مقام سپاه پاسداران گزارش داد که اگر نیروهای اسرائیلی مثلا تأسیسات نفتی و هستهای در ایران را به شدت مورد هدف قرار دهند، پاسخ جمهوری اسلامی نیز شدید خواهند بود.
به نوشته این نشریه آمریکایی، در این چنین صورتی جمهوری اسلامی ممکن است تا یکهزار موشک بالیستیک به اسرائیل شلیک کند، حملات شبهنظامیان و نیروهای نیابتی خود در منطقه را گسترش دهد و در امور کشتیرانی در خلیج فارس و تنگه هرمز اختلال به وجود آورد.
پرواز پهپاد و ریزپرنده در سراسر ایران ممنوع شد
در همین حال سازمان هواپیمایی کشوری جمهوری اسلامی بخشنامهای در راستای ممنوعیت پرواز پهپادها و ریزپرندهها در کل ایران منتشر کرده است.
طبق این بخشنامه که در پی “ارزیابی مخاطرات ایمنی و امنیتی” صادر شده، از جمله آمده است که “انجام پرواز پهپادها و ریزپرندههای غیرنظامی در کل فضای ایران ممنوع است”.
انجام پروازهای با سرنشین VFR بر فراز منطقه خلیج فارس تحت شرایطی مشخص مجاز اعلام شده است: «وسایل پرنده مجهز به ترانسپوندر Mode C یا ADS-B مجاز به پرواز در طول روز هستند و وسایل پرنده فاقد این ترانسپوندرها تنها با هماهنگی واحد پندافند مستقر در مرکز کنترل فضای کشور فقط در ساعات مشخصی در طول روز اجازه پرواز دارند.»
بخشنامه سازمان هواپیمایی کشوری ایران در حالی منتشر شده که جمهوری اسلامی خود را برای مقابله با حمله احتمالی تلافیجویانه اسرائیل آماده میسازد.
اول آبانماه، محمدعلی جعفری، فرماندهکل سابق سپاه پاسداران، برای نخستینبار تأیید کرد که در پی حمله پهپادی و موشکی روز ۲۵ فروردین جمهوری اسلامی به اسرائیل، پایگاه هوایی اصفهان هدف حمله موشکی اسرائیل قرار گرفت.
روایت رسمی حکومت ایران پیشتر اما این بود که پدافند هوایی اصفهان از سوی چند “ریزپرنده و شیء مشکوک” مورد هدف قرار گرفته است.