آخوند محمدتقی رهبر، عضو جامعه روحانیت به اصطلاح مبارز، با اشاره به حضور پرشمار زنان بی حجاب در اماکن عمومی گفته: این وضعیت دخترها و خانمها برای نظام ما شکست است. (فیلم زیر)
وی با بیان اینکه اگر وضع فعلی را رها کنیم بدتر از اینها میشود، تا خیلی توسعه پیدا نکرده، باید کاری کرد، وگرنه از دست در میرود، گفت: نمره ماشین برداشتن و توبیخ و تشویق فروشگاهها و کنترل جاهایی که جوازشان در دست دولت است، باید مورد توجه باشد و نباید کوتاه بیایند.
پاسدار قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی هم از دستگاه قضایی اژه ای خواسته تا با افرادی که بر مخالفت با حجاب اجباری اصرار دارند برخورد بازدارنده کنند و گفت: یکی از مسائلی که دغدغه جدی مردم متدین (نظام) است، هنجارشکنیهایی است که در عرصه حجاب و عفاف در حال روی دادن است.
همزمان زهره لاجوردی عضو مجلس خامنه ای و دختر لاجوردی قصاب اوین تهدید کرد که کمیسیون فرهنگی مجلس با دستاندرکارانی که به وظیفه خود درباره حجاب عمل نکردند برخورد میکند.
از سوی دیگر معین الدین سعیدی، نماینده چابهار درباره اینکه برخی نمایندگان با رفتارها و اظهارنظرهایشان و طرحهایی که به مجلس میآورند باعث بیشتر عصبانی کردن مردم شدهاند، گفت: واقعا برای من جای سوال است که فردی از همکاران ما مطرح میکند برای حجاب و بدحجابی جریمه ۳ میلیاردی در نظر گرفته شود در حالی که دیه یک انسان ۹۰۰ میلیون تومان است!
سیمین کاظمی، جامعهشناس می گوید: این روش حتی ممکن است به درگیری و خشونت بیشتری نیز منجر شود. در مورد نیروهای حامی حجاباجباری، بهدلیل تفاوت ارزشها و هنجارها، عملا با روشهای مسالمتجویانه مثل گفتگو و تذکر، راه به جایی نمیبرند و با مقاومت زنان روبهرو میشوند، درنتیجه این نیروها ممکن است از حدود وظیفه امر به معروف و تذکر فراتر بروند و مرتکب خشونت شوند که ارتکاب خشونت، خود به شکلگیری چرخه خشونت منجر میشود. بههرحال حکومت با این روش هم کسبوکارها را ناراضی و خشمگین میکند، هم چوب حراج به سرمایه معنوی نیروهای مذهبی حامی حجاب میزند و هم به خشونت و ستیز اجتماعی دامن میزند. ازطرفدیگر، مواجهه مستقیم با بیحجابی هم ممکن است به مقاومت و اعتراضات اجتماعی شدیدتر از قبل منجر شود.