سایت اقتصاد۲۴ نوشت: بانک مرکزی اخیراً برای جمعآوری دلارهای مردم دو مسیر را دنبال میکند؛ یکی انتشار اوراق ارزی و دیگری ترغیب مردم به سپردهگذاری ارزی در بانکها که بعداً بتواند سودی از این بابت را در اختیار سپردهگذاران بگذارد. اما اتفاق غالبی که تاکنون افتاده این است که اکثریت مردم همچنان تمایل دارند که ارزشان را در خانه نگه دارند تا اینکه در اختیار سیستم بانکی بگذارند.
اما چرا مردم اینقدر به سیستم بانکی کشور بی اعتماد هستند و حاضرند دلارهای خود را در خانه نگه دارند تا نزد بانکها سپردهگذاری کنند و سودش را بگیرند؟
چرایی این موضوع را از محمدرضا پورابراهیمی، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس جویا شدیم.گفت: ما یک تجربه تلخ را در دولت دهم، یعنی در دولت آقای احمدینژاد داشتیم و این بود که بعد از شوک ارزی که در کشور اتفاق افتاد، بانکها سپردههای ارزی مردم را با ریال تسویه کردند و این بزرگترین و بدترین موضوع در خصوص از دست دادن سرمایه اجتماعی در حوزه نظام بانکی بود.
وی افزود: مثلاً فردی هزار دلار سپردهگذاری کرده بود و بعد وقتی مراجعه کرده که پولش را بگیرد به او گفتند با عدد ریالی با تو تسویه میکنیم، یعنی تعهدات را با تغییر نرخ ارز انجام ندادند.
نماینده کرمان تصریح کرد: مبنای تسویه سپردههای ارزی با ریال که در دولت دهم صورت گرفت، خیانتی بود در حق مردم. هنوز هم ذهن مردم نسبت به آن موضوع و تجربه تلخی که در حوزه رفتار بانکی صورت گرفته بود، آلوده است و همچنان مردم به آن اتفاق تلخ، حساسیت نشان میدهند.