شادی صدر، فعال حقوق بشر، در یک گزارش توئیتری درباره کمیته حقیقتیاب سازمان ملل که برای بررسی سرکوب و خشونت علیه معترضان در ایران تشکیل شده، نوشته: «جمهوری اسلامی از تشکیل کمیته حقیقتیاب بسیار عصبانی است و تلاش زیادی میکند کشورها را قانع کند این کمیته را منحل کنند یا حداقل به ادامه کارش رای ندهند.»
او در ارزیابی خود از سفر به ژنو برای شرکت در نشست این کمیته، اضافه کرده که حکومت ایران، «از زمان شروع انقلاب ژینا تا به حال ۳۷ گزارش دروغ درباره اعتراضات و معترضان به نمایندگان کشورها فرستاده است.»
خانم صدر نوشته: «از تلاش وسیع جمهوری اسلامی میتوان فهمید که همین سازوکارها که با حقیقت، به جنگ دروغهایشان در جامعه بینالمللی میروند ضربه کاری وارد کردهاند و بههمین دلیل باید تقویتشان کرد.»
به گزارش رادیو فردا، این کمیته حقیقتیاب که به تصمیم سازمان ملل متحد برای بررسی سرکوب اعتراضات سراسری اخیر تشکیل شده، روز چهارنشبه، ۱۴ تیر از مقامهای جمهوری اسلامی خواست اعدام افرادی را که به دلیل شرکت در این اعتراضات محکوم شدهاند، متوقف کنند.
وظیفه اعضای این کمیته حقیقتیاب مستند کردن سرکوب اعتراضات ماههای اخیر در ایران، جمعآوری شواهد در مورد نقض موازین حقوق بشر با هدف شناسایی مقامات مسئول و پیگرد قضایی آنهاست.
برخورد با رژیم ملاها در شورای حقوق بشر با زبان غیرمحترمانه
نمایندگان کشورهای غربی روز گذشته در جلسه شورای حقوق بشر در اظهارات خود با لحنی تند در محکومیت جنایات جمهوری اسلامی بجای نام بردن از ایران از واژه رژیم استفاده کردند که باعث عصبی شدن نماینده جمهوری اسلامی شد. او در حالیکه جلسه را ترک می کرد گفت استفاده از این کلمه «مودبانه» نیست. اما رئیس جلسه گفت در جلسات قبلی هم از این کلمه برای اشاره به برخی حکومت ها استفاده شده است.
نماینده جمهوری اسلامی که به شدت آشفته و عصبی به نظر می رسید گفت: برخی سخنرانان مقررات را رعایت نمی کنند و زبان غیرمحترمانه به کار می برند. نمایندگان باید برای اشاره به کشورها از نام آنها استفاده کنند.
رئیس جلسه هم در پاسخ گفت که استفاده از نام رژیم در جلسات دیگر به کار رفته و مجاز است مشروط به اینکه با اوصاف توهین آمیزی همراه نشود.
در این هنگام بود که نماینده جمهوری اسلامی جلسه را ترک کرد.
رئیس جلسه پس از سرگیری بحث ها گفت که از نمایندگان می خواهد از زبانی استفاده کند که قابل قبول باشد. او در مورد استفاده از واژه رژیم اظهار نظری نکرد و صرفا از نمایندگان خواست تا زبان مودبانه به کار گیرند.
در ادامه یکی از مقامات شورای حقوق بشر گفت: حکومت ایران هنوز با این هیات همکاری نکرده است.