۴۰ تن از وکلای ایرانی در بیانیهای درباره اعتراضات جاری، مبارزه و مقابله با «ارادهای نامشروع و تصمیمات و قوانین آن» را حق مردم دانستهاند و گفتهاند «اکنون مسئله ما آزادی و عدالت قضایی است».
در این بیانیه که با امضای دهها وکیل منتشر شده، با انتقاد شدید از «ولایت مطلقه یک نفر فقیه» آمده است: «مشروعیت هر قانون به رضایت و اراده عمومی است و هیچ اراده دیگری این اجازه را ندارد تا بجای ایشان تصمیم بگیرد».
این بیانیه مسئولان نظامی جمهوری اسلامی را متهم کرده که خود را «نماینده غیب جا زدهاند» و با این تصور «متوهمانه» اراده اکثریت مردم را در قوانین نظام حبس کردهاند.
امضا کنندگان این بیانیه همین وضعیت را دلیل اعتراضهای خیابانی دانسته و گفتهاند معترضان آمدهاند تا «صندلی حکمرانی را از این حاکمانِ فرقهگرا و بیکفایت پس بگیرند».
این وکلا هشدار دادهاند که شهروندان ایرانی «با ذات روحانیون حاکم آشنا شدهاند و دیگر فریب دروغها و وعدههای رنگارنگ ایشان را نمیخورند و از آخوندها به انحاء مختلف و با ادبیات گوناگون میخواهند که بروند».
در این بیانیه قوه قضاییه جمهوری اسلامی «ابزاری برای سرکوب و تثبیت خودکامگی» توصیف شده که «مسئولانی غیرمستقل و رجزخوان» دارد و به همین دلیل «شبکهای فاسد بر سرنوشت کشور حاکم شده است».
بازداشت اقتصاددان، دانشجو؛ وکیل و و فعال رسانه ای در ایران
شبکه حقوق بشر کردستان گزارش داده که آیت عارفینیا، مدیر کانال تلگرامی «در گذر زمان» در روز دوشنبه دستگیر شده است.
آقای عارفینیا دانشآموخته رشته حقوق است و اخیرا در کانال تلگرامیاش، اخبار دستگیریها و توصیههای حقوقی برای دستگیرشدگان منتشر کرده بود.
همچنین بر اساس خبرهای منتشر شده در کانال تلگرامی شورای صنفی دانشجویان، بازداشت دانشجویان در ایران ادامه دارد.
مشخصا اسامی بیشتری از دانشجویان دانشگاه امیرکبیر منتشر شده است. نامهای٬ آرمین جلالی روشن٬ امیرحسین عسگری و عرفان رضایی از دانشجویان دانشگاه امیرکبیر منتشر شده است.
به گزارش بی بی سی، همزمان مجله «حقوق ما» که توسط فعالان حقوق بشر در اروپا منتشر میشود، گزارش داده که تعداد وکلای بازداشت شده در شهر شیراز دستکم هشت نفر است.
این وکلا کسانی هستند که وکالت معترضان دستگیر شده را برعهده گرفتهاند.
بر اساس گزارش مجله «حقوق ما»، بهاره صحرائیان، محمد هادی (رامین) جعفر پور، نازنین سالاری، مهدی صفری، قدسیه قدس بین، محمود طراوت روی، آستاره انصاری و علیرضا زارع، وکلایی هستند که در روزهای سه شنبه و چهارشنبه، دهم و یازدهم مهر ماه، در شیراز دستگیر شدهاند.
اقتصاددان و استاد پیشین اقتصاد دانشگاه شریف بازداشت شد
داود سوری، اقتصاددان و استاد پیشین اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف، دوشنبه شب با مراجعه ماموران امنیتی به منزل مسکونیاش بازداشت شد.
بر اساس گزارشها، مأموران لپتاپ و موبایل این اقتصاددان را نیز با خود بردهاند. آقای سوری ساعتی پس از بازداشت در تماسی تلفنی با خانواده، خبر داده است که به زندان اوین منتقل شده است.
داود سوری فارغ التحصیل دکتری اقتصاد از دانشگاه ویرجینیا تِک در امریکا است و مقالات بسیاری در حوزههای اقتصاد کلان، اقتصاد پولی و بازارهای مالی از وی منتشر شده است.
این اقتصاددان فعالیت سیاسی ندارد و تنها در صفحه توییتر خود درباره مسائل روز مطالبی منتشر میکند.
چهار روز پیش از این محمد ملانوری، تحلیلگر وبسایت اکو ایران و دانشجوی دوره دکتری اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف نیز بازداشت شده بود.
به گزارش ایران اینترنشنال، در یک ماه گذشته شماری از خبرنگاران و تحلیلگران اقتصادی همچون خانم فاطمه رجبی، خبرنگار وبسایت اکو ایران، البرز نظامی، مترجم و خبرنگار روزنامه دنیای اقتصاد و سعید مشکانی، مدرس و مشاور اقتصادی از جمله افرادی بودند که بازداشت شده و پس از مدتی با سپردن وثیقه، موقتا آزاد شدند.