وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه در واکنش به انتقادات تند چاک شومر، رهبر اکثریت سنای آمریکا به عملکرد بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل اعلام کرد که این اظهارات بیانگر مواضع این کشور نیست.
سناتور چاک شومر روز پنجشنبه در سخنرانی خود در مجلس سنا از بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل بهعنوان مانع اصلی صلح در خاورمیانه انتقاد کرد و خواستار رهبری جدید در اسرائیل شد. (فیلم زیر)
سخنرانی این سناتور دموکرات با تندترین انتقادات از نخست وزیر اسرائیل همراه بود که عملاً از شهروندان اسرائیلی خواسته که فرد دیگری را به جای نتانیاهو برگزینند.
متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در اینباره گفت: این موضعی نیست که ما اتخاذ کرده باشیم. نتانیاهو، نخستوزیر منتخب اسرائیل است.
نفتالی بنت، نخست وزیر سابق اسرائیل نیز در شبکه ایکس نوشت: صرف نظر از نظر سیاسی خود، ما به شدت با مداخله سیاسی خارجی در امور داخلی اسرائیل مخالفیم. ما یک ملت مستقل هستیم، نه یک جمهوری موزی… (جمهوری موز یا جمهوری موزفروش، اصطلاحی سیاسی است در مورد کشورهایی است که در سیاست آنها یک گروه کوچک فاسد و پولدار و مستبد حاکمیت میکنند)
سخنرانی چاک شومر آخرین بازتاب نارضایتی فزاینده در میان دموکراتهای آمریکا، بهویژه جناح چپ حزب دموکرات موسوم به “ترقیخواهان” از رفتار اسرائیل در جنگ غزه است که یک معضل استراتژیک و سیاسی برای بایدن در کارزار انتخاباتی آمریکا ایجاد کرده است. اظهارات رهبر اکثریت یک روز پس از آن بیان شد که جمهوریخواهان سنا از نتانیاهو دعوت کردند تا به عنوان مهمان ویژه آنها در یک نشست حزبی در واشنگتن سخنرانی کند.