فاکس نیوز در گزارشی درباره وقایع سال ۲۰۲۲ گفت: اعتراضات علیه رژیم های سرکوبگر بزرگترین واکنش طی دهههای اخیر را به نمایش گذاشت. امسال هیچ اعتراضی به اندازه درخواست تغییر در ایران، جهان را تکان نداده است.
روزنامهٔ فرانسوی لوموند هم با عنوان رژیم ایران در بنبست کلاسیک دیکتاتورها گرفتار شده است، نوشت: رژیم در همان بنبست کلاسیک دیکتاتورها گرفتار شده است: دادن امتیاز هر چند مختصر عرصه را برای دیگر مطالبات خواهد گشود؛ و ندادن هیچگونه امتیازی نیز بهمعنای تضمین ادامهٔ تظاهرات اعتراضی خواهد بود.
این روزنامه نوشت: جمهوری اسلامی را ترس برداشته است. شدت خشونتی که علیه جوانان کشور و خلاقترین عناصر جامعه مدنی بهکار میبرد، تنها یک دلیل دارد: رژیم مذهبی متوجه آسیبپذیری محتمل خود شده و برای خفهکردن قیام نسل ۲۰۰۰ با دشواری بسیار مواجه است… این حکومت مذهبی تمام تخصصی را که در طول سالیان در سرکوب شهروندان بهدست آورده، بهکار میگیرد: از بهزندانانداختن، آدمربایی تا ناپدید شدنها، شکنجه، تجاوز و ضرب و جرح…
روزنامهٔ فرانسوی فیگارو نیز با عنوان «غروب رژیم ایران»، مینویسد: شکست ایدئولوژیک (رژیم) بهنحو آشکاری عیان است. اکثر معترضان پس از انقلاب ۱۳۵۷ متولد شدهاند. آنها رژیمی که دیگر آینده ای بهآنها عرضه نمیکند را رد میکنند.
فیگارو دربارهٔ بنبست اقتصادی رژیم هم خاطرنشان میکند: اقتصاد ایران هرگز چنین وضعیت نابسامانی را تجربه نکرده بود… کشور وارد یک مارپیچ تورمی خطرناک شده که ناشی از کسری بودجهٔ ساختاری است. حکومت صندوقهای بازنشستگی و ذخایر بانکی را خالی کرده، چیزی برای سرمایهگذاری مولد که بتواند اقتصاد را احیا کند، باقی نمانده است. از زمانی که ترامپ از توافق اتمی خارج شد، ارزش (ریال)… در برابر دلار ۱۰برابر سقوط کرد. برای مردم، هزینههای زندگی منفجر شد. تظاهرات کنونی نیز شورش گرسنگان است…