سایت کلمه نزدیک به میرحسین موسوی که بیشتر از یک دهه است در حبس خانگی قرار دارد میگوید او در نوشتهای تازه «درباره جانشینی موروثی رهبری» هشدار داده است.
بر اساس این گزارش آقای موسوی در مقدمهای که برای نسخه عربی مجموعه بیانیههای خود «با اشاره به سخنانی از این دست که پس از مرگ رهبری، فرزندش رهبری شیعیان را به دست میگیرد» نوشته است: «زبانشان لال، مگر سلسلههای ۲۵۰۰ ساله بازگشتهاند که فرزندی پس از پدرش به حکومت برسد؟»
سایت کلمه میگوید آقای موسوی در این مقدمه نوشته است «سیزده سال است که اخبار این توطئه شنیده میشود. اگر به راستی در پی آن نیستند چرایک بار چنین نیتی را تکذیب نمیکنند؟»
اشاره آقای موسوی به گزارشهای غیررسمی درباره مجتبی خامنهای، فرزند رهبر ۸۲ ساله جمهوری اسلامی است که در برخی از محافل سیاسی از او به عنوان جانشین احتمالی پدرش یاد شده است.
این دست گزارش و اظهار نظرها از زمان اعتراضات سال ۱۳۸۸ به نتایج انتخابات ریاست جمهوری مطرح بوده است.
انتقاد از سیاست منطقهای جمهوری اسلامی
آقای موسوی با اشاره به جنبش اعتراضی در کشورهای عربی نوشته است «حاکمیت، نام بهار عربى را به بیدارى اسلامى تغییر داد، تا حرکت معطوف به آزادى و عدالت ملتهاى به ستوه آمده از دیکتاتورى و گرسنگى و فقر و بىعدالتى و مجالس قلابى را از حقیقتش خالى کند.»
او نوشته است «گناه بزرگ حکومت ما دست بردن در حقیقت معانی است. هر نام پرشکوهی به ننگینترین جرائم تعلق میگیرد. دفاع از حرم که به معنای حراست از قلب مومن در مقابل کمترین گرایش به ستمگران است، به خون ریختن در سرزمینهای بیگانه برای تحکیم پایههای رژیمی کودککش اطلاق میشود.»
«دفاع از حرم» اصطلاحی است که حکومت ایران برای حمایت نظامی از حکومت بشار اسد در سوریه به کار میبرد و منظور از آن دفاع از مدفن منسوب به حضرت زینب، خواهر امام سوم شیعیان در برابر مخالفان حکومت بشار اسد است.
آقای موسوی با انتقاد از عملکرد منطقهای جمهوری اسلامی، «میلیونها مهاجر و صدها هزار کشته در سوریه، بدنامى حزبالله لبنان، پیدایش داعش، جنگهاى قومى و قبیلهاى در یمن و گرایش کشورهاى عربى به پیوند با اسرائیل و شعار هلال شیعى» را «شاهد شوم بودن نیات کجروى» ایران دانسته و گفته «مصیبتهاى ناشى از این اقدامات برای ایران و منطقه همه از یک خطاى بزرگ ریشه مىگرفت و آن دست بردن در مضمون حقیقى خواست ملتها بود.»
میرحسین موسوی به تحولات سال ۱۳۸۸ و سرکوب اعتراضات مردم در ایران از جمله در روز عاشورای سال ۸۸ هم اشاره و با انتقاد از «استخدام اوباش بدسیرت برای قمهکش کردن جوانان مردم» نوشته است «سزای آن سردار بیافتخاری که به این جنایت اعتراف و مباهات کرد چه بود، جز آنکه جانش در غربت به قربانی مستبدی دیگر تلف شود».
اشاره آقای موسوی به اظهارات سرتیپ حسین همدانی است که گفته بود از «اوباش» برای سرکوب اعتراضات سال ۸۸ استفاده کرده بود. وی از جمله فرماندهان ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود که در جریان جنگ در سوریه، کشته شد. بی بی سی