یک اقتصاددان داخلی گفته: «یک نگرانی مهم این روزها مسئله قیمت سوخت است که به شکل مستقیم و غیرمستقیم روی زندگی مردم تاثیرگذار است. پیشتر در مسئله ارز ۴۲۰۰ تومانی هم شاهد اقدام ناگهانی مشابهی بودیم که تبعاتی داشت و اساسا مشخص نبود که چه راهکاری برای جبران آسیبهایی که به خانوارها وارد میشد وجود دارد. اما مسئله حاملهای انرژی از ارز هم پیچیدهتر و خطرناکتر است، چرا که ارز ۴۲۰۰ تومانی فقط شامل ۴ قلم کالای اساسی میشد، اما قیمت حاملهای انرژی، روی قیمت همه کالاها تاثیر میگذارد.
کامران ندری گفت: من نگرانم که آقای پزشکیان در همان وضعیتی قرار گیرد که زمانی آقای رئیسی را قرار داده بودند و با شعارهایی مثل جراحی اقتصادی، آقای پزشکیان را قانع کنند که اقدام نسنجیدهای انجام دهد. بعید میدانم که دولت در این مدت زمان کوتاهی که سر کار آمده موفق شده باشد یک برنامه مطالعاتی دقیق و جامع درباره قیمت حاملهای انرژی تدوین کرده و آسیبهای احتمالی آن را شناسایی کند. صرفا صحبت از حذف یارانههای پنهان میشود، اما هیچ صحبتی از این که مخاطرات پس از آن را چگونه خنثی کنیم، وجود ندارد.»
وی گفت: افزود: «همچنین نمیدانیم اثربخشی که این موضوع روی اقتصاد خانوار و بخش تولید دارد، چگونه کنترل خواهد شد. اصلا صحبتی از تبعات نمیشود، فقط گفته میشود بنزین برای ما لیتری ۶۰ تومان هزینه بر میدارد، اما به مردم با قیمتی کمتر ارائه میدهیم. افکار عمومی هم به هیچ وجه این نوع استدلالهای سطحی را نمیپذیرد. من نمیدانم که این طرح در دولت در چه مرحلهای قرار دارد، اما میدانم که بسیار خطرناک است.»