گزارشگر رادیو بینالمللی فرانسه در استکهلم بانی قرآن سوزی در این شهر را یکی از نزدیکان حکومت ایران در عراق دانست و افزود : اگر چه این دست اقدامها، کار افراد منزوی و بدون حمایت به نظر میرسند، اما پیآمد و تاثیر آن در صحنۀ بینالمللی بسیار قوی است و بانیان قرآن سوزی نیز به خوبی از این امر آگاه هستند.
گزارشگر ار اف ای در استکهلم سپس تصریح کرده است که بانی آخرین قرآن سوزی در مقابل یک مسجد سپس در برابر سفارت عراق در استکهلم یک مسیحی عراقی است که پیش از این عضو یک گروه شبه نظامی وابسته به حکومت ایران بوده که در زمان مبارزه با گروه داعش در عراق تأسیس شد.
خبرنگار ار اف ای در استکهلم تصریح کرده است که گذشتۀ این فرد کاملاً مبهم و در نتیجه شبهبرانگیز است و او بیشتر به فرصت طلبی می ماند که قصد داشته به موضوع مهم رسانهها تبدیل شود.
رهبر جمهوری اسلامی، دولت سوئد را متهم کرده بود که با دادن چنین مجوزهایی “در برابر دنیای اسلام آرایش جنگی گرفته و نفرت و دشمنی عموم ملتهای مسلمان و بسیاری از دولتهای آنان را به سوی خود جلب کرده است.”
خامنهای همچنین از سوئد خواسته بود که عامل قرآنسوزی را “به دستگاههای قضایی کشورهای اسلامی تحویل دهد.” او همچنین خواستار اشد مجازات برای عامل این اقدام شده و گفته بود که اشد مجازات “مورد اتفاق همۀ علمای اسلام است.”
مناسبات حکومت ایران و سوئد در ماهها و هفتههای گذشته رو به بحران گذاشته است. حمید نوری، دستیار دادستان در زندان گوهر دشت، به جرم دست داشتن در اعدام صدها زندانی سیاسی ایرانی در سال ١٣۶٧ توسط دادگاه استکهلم به بیست سال زندان محکوم شده است و کلیه تلاشهای جمهوری اسلامی برای به دست آوردن آزادی وی در ازای آزادی اتباع سوئدی زندانی در ایران تاکنون ناکام ماندهاند.