کمیساریای عالی حقوقبشر سازمان ملل روز سهشنبه اول آذر با تشریح تشدید واکنش مقامات به اعتراضاتی که منجر به کشته شدن بیش از ۳۰۰نفر در دو ماه گذشته شده است، گفت که وضعیت در ایران بحرانی است.
در همین حال برخی منابع غربی گفتند: شورای حقوق بشر سازمان ملل به مقدمات محاکمه رهبران جمهوری اسلامی در دادگاههای بینالمللی میاندیشد.
۴٧ کشور عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل پنجشنبه پس فردا بیست و چهارم نوامبر نشست اضطراری دربارۀ ایران تشکیل خواهند داد. هدف از برگزاری این نشست شروع تحقیقات بین المللی دربارۀ سرکوب خونین تظاهرکنندگان ایران در جریان خیزش انقلابی جاری در این کشور است.
به گزارش رادیو فرانسه، نشست اضطراری شورای حقوق بشر سازمان ملل دربارۀ وخامت اوضاع حقوق بشر در ایران به درخواست آلمان و ایسلند تشکیل می شود. متن این درخواست که بعید نیست در یکی دو روز آینده تغییر کند از گزارشگران حقوق بشر سازمان ملل می خواهد که علاوه بر جمع آوری شواهد و دلایل نقض حقوق بشر در ایران آنها را تحکیم و تحلیل و نگهداری کنند تا بتوان از آنها در صورت نیاز در محاکم به ویژه دادگاههای بین المللی استفاده کرد.
برای تشکیل یک نشست ویژه حمایت شانزده کشور عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل (از مجموع ۴٧ کشور عضو) کفایت می کند. تاکنون پنجاه کشور از جمله هفده کشور عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل به ویژه آلمان، فرانسه و آمریکا حمایت خود را از تشکیل نشست اضطراری شورای حقوق بشر سازمان ملل اعلام کرده اند. شورای حقوق بشر سازمان ملل به صحنۀ رویارویی جدی برای انجام تحقیقات بین المللی دربارۀ نقض حقوق بشر در ایران تبدیل شده است و شماری از کشورها از جمله، چین، روسیه و ایران مخالفت شدید خود را با انجام چنین تحقیقاتی اعلام کرده اند.
نشست اضطراری شورای حقوق بشر سازمان ملل دربارۀ ایران واکنشی است به سرکوب خونین بیش از دو ماه تظاهراتها و اعتراض های سراسری در این کشور و همچنین کشته شدن صدها تظاهرکننده از جمله ده ها کودک در خیابان ها و دستگیری و شکنجه بیش از هفده هزار معترض و تلاش جمهوری اسلامی برای اعدام و به قتل رساندن بسیاری از آنان.