بنا به گزارشها، روز دوشنبه ۱۱تیرماه چهار زندانی در بند ۳ زندان شیبان اهواز به دلایل نامشخص فوت کردند. علاوه بر این ۱۵زندانی دیگر به بیمارستانی خارج از زندان منتقل شدهاند، هنوز اطلاعات دقیقی از وضعیت سلامتی آنها در دسترس نیست.
گزارشها حاکیست که به این زندانیان داروهای روانگردان تاریخ گذشته داده شده که موجب مسمومیت آنها شده است. برخی اخبار نیز حاکی است، به این زندانیان قرص های روانگردان با دْز بالا دادهاند که باعث مرگ ۴زندانی و مسمومیت دستکم ۱۵زندانی دیگر شده است.
خاطرنشان میشود بند ۳ زندان شیبان اهواز مخصوص زندانیان معتاد است. این بند از نظر بهداشتی و امکاناتی از حداقل های ضروری برخوردار نیست و در گرمای بالای ۵۰ درجه اهواز حتی یک پنکه هم ندارند.
اتهام «بغی» علیه شریفه محمدی
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، اتهام «بغی» علیه شریفه محمدی، فعال کارگری اهل رشت، را بهشدت محکوم کرد.
به گزارش رادیو فردا، این سندیکا اتهام وارده را «کاملاً واهی» و «کذب محض» خوانده و خواستار آزادی فوری و بیقیدوشرط او شده است.
شریفه محمدی ۱۴ آذر پارسال بازداشت شد و به مدت چند ماه در سلول انفرادی حبس بوده است.
گزارشها حاکی از شکنجه و فشارهای جسمی و روحی شدید بر او جهت اخذ اعترافات اجباری است. خانم محمدی همچنین از حق ملاقات با خانواده و تماس تلفنی محروم شده بود.
سندیکای کارگران شرکت واحد در بیانیهای گفته که «فشارهای جسمی و بدرفتاریهای مکرر» با شریفه محمدی، از سوی وزارت اطلاعات، «به حدی بود که شاید به خاطر ترس از به خطر افتادن جان شریفه، منجر به اعتراض مسئولین زندان نسبت به ضربوشتم او شد».
این سندیکا افزوده که «پس از اعتراض مسئولین زندان به شکنجه شریفه، او امکان ثبت شکایت را پیدا کرد. اکنون مشخص گردیده که شریفه محمدی در این مدت حداقل دو بار به شدت مورد شکنجه قرار گرفته است».
سندیکا کارگران شرکت واحد، این اقدامات را «سناریوسازی» و «آزار و اذیت سیستماتیک» علیه فعالان کارگری توصیف کرده است.
پیش از این در پنجم تیر امسال، مادر شریفه محمدی از وضعیت دخترش ابراز نگرانی کرده و خواستار اطلاعرسانی درباره او شده بود.
همسر شریفه محمدی نیز بهدلیل پیگیری وضعیت او بازداشت شد که به تازگی آزاد شده است.
این اتفاق در حالی رخ میدهد که برخوردهای امنیتی و قضایی با فعالان کارگری، معلمان و بازنشستگان شدت گرفته است.
در پی افزایش افسارگسیختهٔ نرخ تورم در سالهای گذشته و فاصله زیاد بین درآمد و هزینهٔ خانوار، اصناف و گروههای مختلف از جمله کارگران معلمان و بازنشستگان در سالهای اخیر اعتراضات و اعتصابات گستردهای را شکل دادهاند.
این اقدامات اعتراضی در بحبوحه اعتراضات «زن زندگی آزادی» در پی مرگ مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد شدت گرفت، اما با سرکوب شدید حکومت همراه شد.