ایلان ماسک میگوید که شرکت «نورالینک» توانسته با موفقیت یک تراشه مغزی را در بدن انسان کار بگذارد.(فیلم زیر)
وی پیش تر در پستی در شبکه اجتماعی ایکس گفته بود: «نتایج اولیه آزمایشها علائم امیدوار کنندهای را در مورد بهبود بیماریها نشان میدهند.»
این شرکت میخواهد با وصل کردن مغز انسان به کامپیوتر به احیای بینایی و تحرک افراد دارای معلولیت حرکتی کمک کند.
پیش از این شرکتهای دیگری هم تراشههای مشابهی را در بدن انسان کار گذاشته بودند. از جمله یک مجتمع تحقیقاتی در سوئیس که تراشههایی را در مغر و ستون فقرات یک فرد با ناتوانی حرکتی کار گذاشته که این فرد میتوانست تنها با «فکر کردن» راه برود.
نورالینک امیدوار است از ریزتراشههای خود برای درمان افرادی که دچار بعضی ناتوانیهای خاص هستند کمک کند از کامپیوتر و فناوری موبایل استفاده کنند.
این تراشهها که روی میمونها آزمایش شده است برای تعبیر سیگنالهای ساطع شده از مغز و رله این اطلاعات به دستگاههای دیگر از طریق بلوتوت طراحی شده است.
ایلان ماسک هیچ جزئیات دیگری در مورد روند یا وضعیت این جراحی به اشتراک نگذاشته است. کاشت موفقیت آمیز این تراشه در یک بیمار انسانی نقطه عطف مهمی برای این شرکت خواهد بود. ماسک ادعا کرده است که این تراشه روزی میتواند مردم را قادر به تجربه واقعیتهای متفاوت کند.
بدین ترتیب، اولین انسان روز گذشته تراشه مغزی نورالینک را دریافت کرده است و به گفته ماسک، به خوبی در حال بهبودی است. چهار سال و نیم پیش بود که ماسک گفت نورالینک امیدوار است تا پایان سال ۲۰۲۰ اولین ایمپلنتهای خود را به صورت ماشینی روی انسان نصب کند. با توجه به عادت معروف ماسک در تخمین و تعجیل در اعلام زمان رقم خوردن رویدادها، این شرکت حالا پس از چهار سال به این مهم دست یافته است.
نورالینک پس از طوفانی از انتقادات در مورد رفتار با حیوانات پس از انتشار گزارشی از رویترز که به استناد کارمندان فعلی و سابق و همچنین اسناد داخلی فاش شده بود و نشان میداد حیوانات زیادی در آزمایشات این شرکت مورد ستم قرار گرفته و بیش از ۱۵۰۰ حیوان قربانی شدهاند، سرانجام در پاییز گذشته مجوز ورود به آزمایش بالینی انسانی را از سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) دریافت کرد.