هوش مصنوعی به تازگی به این سوال که «اگر نسل کنونی انسان منقرض شود، انسان نسل بعد چه شکلی خواهد بود؟» پاسخ داده و ۵ طرح ارائه کرده است. هوش های مصنوعی تصویر ساز مانند DALL-E 2 و Midjourney ناگهان در مورد توجه بسیاری قرار گرفتند. به نظر میرسد که تعداد بیشتری از این ابزار در حال ظهوراند، اما همیشه در دسترس عموم نیستند. در این مطلب تصویرسازهایی ذکر شده است که میتوانید همین الان از آنها استفاده کنید.
هوشهای مصنوعی تصویرساز، عکسهایی که مد نظر شما هستند را ایجاد میکنند. تنها کافی است برای آنها بنویسید که چه در ذهن دارید، مثلا تصویر “یک گلدان با دو گل رز در کنار یک پنجره در هنگام غروب” با نوشتن این عبارت به انگلیسی، هوش مصنوعی و عبارت شما را تحلیل کرده و بر اساس متنی که شما نوشتید، یک تصویر جدید که مانند آن را در هیچجا ندیدید ساخته میشود.
البته هوش مصنوعی تصویرساز به شکلی ساخته شده که برای هر عبارت چندین تصویر میسازد تا شما میان تصاویر نهایی، حق انتخاب داشته باشید. هوش مصنوعی تصویرساز از دل فناوریهایی تبدیل عکس چاپی به یک تصویر متحرک و بازسازی تصاویر قدیمی ساخته شده و درواقع با افزایش قدرت و توانایی هوش مصنوعی در ایجاد و درک تصویر، حالا شاهد آن هستیم که هوشهای مصنوعی مختلف به خوبی حرف انسان را میفهمند و تصاویر جدید خلق میکنند.
خطر انقراض؛ ترسی کلیشهای که چندان دور از ذهن نیست
محققان میگویند قدرت رایانش هوش مصنوعی هر ۶ تا ۱۰ ماه یک بار دوبرابر میشود. همین قدرت بیحدوحصر است که باعث میشود این فناوری تا به این اندازه پرشور و هیجان و البته خطرناک باشد.
برخی کارشناسان فناوری و فلاسفه از ریسک خطرات وجودی حرف میزنند. شرکتهایی مثل OpenAI بهدنبال خلق مدلهای هوش جامع مصنوعی (AGI) هستند که میتوانند بهتر از انسانها فکر کنند و یاد بگیرند. اگر این فناوری در آینده بتواند بدون دخالت انسان خودش را بهبود بدهد، ممکن است یک روز بشریت را از بین ببرد. در یک نظرسنجی در سال ۲۰۲۲، حدود نیمی از محققان هوش مصنوعی اعلام کردند که احتمال وقوع چنین فاجعهای توسط هوش مصنوعی در آینده ۱۰ درصد یا بیشتر است.
«دمیس هاسابیس»، مدیرعامل آزمایشگاه هوش مصنوعی دیپمایند که به گوگل تعلق دارد در مصاحبهای گفته: «وقتی پای فناوریهای بسیار قدرتمند به میان میآید و بهوضوح مشخص است که هوش مصنوعی قرار است یکی از قدرتمندترین فناوریهای تاریخ باشد، پس باید مراقب باشیم. همه ملاحظات یکسانی را در نظر ندارند. ماجرا مثل تفکر آزمایشگرایی است که خیلی از باورمندان آن متوجه نیستند که با چه مواد خطرناکی کار میکنند.»
اما حتی اگر دانشمندان مانع از ایجاد تهدید توسط هوش مصنوعی برای نوع بشر شوند، تمرکز شدید غولهای فناوری بر جنبههای اقتصادی این فناوریها میتواند این شرکتها را بیش از پیش قدرتمند کند. آنها با کمک این ابزارها احتمالاً دیگر ثروتمندترین شرکتهای دنیا نخواهند بود، بلکه میتوانند به بازیگران ژئوپولتیک قدرتمندی تبدیل شوند که قادر به رقابت با دولتها هستند.
فیلم زیر: اگر نسل فعلی انسان منقرض شود نسل بعدی چه شکلی است ؟