«شهره بیات» داور بینالمللی شطرنج، در مسابقات جهانی ایسلند لباسی با شعار زن زندگی آزادی پوشید. فردای آن روز رئیس فدراسیون جهانی شطرنج به او گفته که دیگر حق ندارد آن لباس را بپوشد، همینطور دیگر به او اجازه قضاوت در مسابقات داده نشده است. (فیلم زیر)
شبکه NRK نروژ در گزارشی درباره این ماجرا نوشته که «آرکادی دوورکوویچ»، رئیس فدراسیون جهانی شطرنج، معاون سابق دمیتری مدودف، معاون شورای امنیت روسیه و نزدیکان پوتین است.
شهره بیات با تایید این خبر در حساب توییتری خود نوشته است: «آرکای دوروکوویچ (رئیس فدراسیون جهانی شطرنج) از من خواست دیگر پیراهنی که روی آن شعار زن، زندگی، آزادی نوشته شده بود را بر تن نکنم. در مسابقات بعدی با لباسی به رنگهای آبی و زرد که نمادی از پرچم اوکراین است وارد سالن مسابقات شدم، اما رییس فدراسیون جهانی گفت: «تو یک داور نامناسب هستی.»
دیماه ۱۳۹۸، شهره بیات به عنوان داور بینالمللی ایرانی، به رقابتهای سریع و برقآسای جهانی مسکو اعزام شد، اما پس از انتشار عکسی بدون حجاب از او، رسانههای منتسب به سپاه پاسداران به او حملهور شدند. دیماه ۱۳۹۹، خانم بیات به عنوان یکی از برندگان جایزه افتخاری «زنان شجاع» وزارت امور خارجه آمریکا، به مناسبت «روز جهانی زن» در سال ۲۰۲۱ انتخاب شد.
پیتر هاین نیلسن، مربی مگنوس کارلسن که در پیگیر ماجرای شهره بیات، است به NRK می گوید: به طور کلی، من احترام می گذارم که داوران باید بی طرف باشند، اما فکر نمی کنم این نشانه مشکل ساز باشد. او از ایران فرار کرده است و این (تی شرت) یک واکنش طبیعی است. او از دنیای شطرنج می خواهد که تصمیم بگیرند در کدام سمت بایستند.»
به گزارش ایران اینترنشنال، شهره بیات در مصاحبهای با زوددویچه سایتونگ آرکادی دوورکوویچ، را مهره کرملین میداند. دوورکوویچ معاون سابق نخست وزیر روسیه در دولت دیمیتری مدودف از نزدیکان پوتین است.
به نوشته رسانه نروژی بیات دیگر در کمیسیون داوری فدراسیون جهانی حضور ندارد و به او گفته شده کمیسیون زنان فدراسیون جهانی کار کند: «نماینده فدراسیون شطرنج ایران را به عنوان دبیر کمیسیون زنان منصوب کردند و به من پیشنهاد دادند که در کنار کسانی که به من ظلم کردند در کمیسیون زنان کار کنم!»
او از حضور و فعالیت در این کمیسیون امتناع کرد: «من می دانم که آرکادی یک شخصیت سیاسی است و می دانم که با پوشیدن این لباس ها ریسک کردم تا پیامی را منتقل کنم. اما من این کار را انجام دادم، چون معتقدم این یک موضوع حقوق بشری است که نمی توانستم در مورد آن سکوت کنم.»