نایب رییس اتاق بازرگانی اهواز اظهار داشت: ۴۰ درصد از نخلهای خوزستان به علت کمبود آب از بین رفتهاند. کمبود آب باعث افزایش شوری آب شده و خرما هم طعم خوبی نمیگیرد، این موضوع از کیفیت محصول ما کم کرده، در بازار رقابت ضعیف میشویم و مشتری ضعیف سمت ما میآید.
به گزارش ایلنا، حسینی امین در مورد تاثیر کمبود آب خوزستان بر تجارت این منطقه اظهار کرد: مشکل کمبود آب از ابعاد مختلفی میتواند در تجارت ما به خصوص در حوزه کشاورزی تاثیر بگذارد. خرمای خوزستان به ۴۰ کشور صادر میشود، ۷۰ تا ۸۰ درصد از خرمای ایران مربوط به خوزستان است.
وی افزود: مسئله آب از نظر روانی هم تاثیرگذار است. برای مثال در مورد اصفهان، بسیاری از تجاری که با این شهر تجارت میکردند بعد از مشکلات به وجود آمده از این کار امتناع میکنند. هر اتفاق این چنینی روی خرید و فروش و امنیت خریدار و فروشنده تاثیر میگذارد. کمبود آب تاثیرات مختلفی در همه ابعاد زندگی ما از جمله ابعاد شهری، ملی، جمعی و فردی دارد.
بر اساس اعلام نایب رئیساتاق بازرگانی اهواز، «روابط سیاسی» نیز در صادرات محصول خرمای ایران به دیگر کشورها تاثیر گذاشته؛ به طوری که صادرات هم روزبهروز کمتر شده است.
عضو اتاق بازرگانی ایران در ادامه با تاکید بر اینکه «بیبرنامگی و بینظمی در مدیریت» مشکلساز شده است، گفت: «ایران ثروت زیادی دارد. خوزستان جزو چهار سرزمین طلایی جهان است. من فکر میکنم که برای حل این مشکل ارادهای وجود ندارد چرا که اگر قرار بر حل مشکل بود، باید با افراد متخصص این کار را میکردند نه اینکه پای مباحث سیاسی در میان باشد.»
فیلم زیر: نخل های برگشت خورده از قطر در اسکله بندر بوشهر