در حالی که فقر افسارگسیخته و فلاکت اقتصادی دامنگیر قشر عظیمی از مردم ایران است و در استان های محروم «نان به قیمت جان» مبادله میشود، رسانههای داخلی از یک فساد عظیم اقتصادی خبر دادند که رکورد همه اختلاسها و دزدیهای علنیشده در تاریخ نظام غارت و چپاول را شکانده است.
تجارت نیوز نوشت: در روزهایی که دولت به بهانه کمبود منابع ارزی، واردات دارو، تجهیزات پزشکی، مواد اولیه شیرخشک و نهادههای دامی را به تأخیر انداخته و جان مردم و نوزادان را به بازی گرفته، مالک برند دبش سه میلیارد و ۳۷۰ میلیون دلار، یعنی دقیقاً معادل ارز مورد نیاز صنایع دارویی در سال جاری، ارز یارانهای دریافت کرده است.
ماجرا از این قرار است که این برند موروثی برای واردات چای درجه یک هندی اقدام به ثبت سفارش کرده، اما درعمل همان چای درجه دوم را که بهعنوان محصول صادراتی ایران به کنیا برده، حتی بدون فک پلمب به کشور بازگردانده است!
شرکت دبش با این ترفند موفق شده در طول این سالها، چای دو دلاری را بین ۱۴ تا ۲۰ دلار دلار به بازار عرضه و در هر کیلو بهطور میانگین ۱۵ دلار سود کند. اما طبیعی است که برای جابهجا کردن رکورد فساد در ایران، وجود یک شرکت کافی نیست؛ بلکه این امر قبل از هر اقدامی به تشکیل یک کارتل مافیایی و حضور افرادی از نهادهای دولتی نیازمند است.
منشاء اصلی فساد
اگر چه تا امروز عددی به بزرگی ۳ میلیارد و ۳۷۰ میلیون دلار در زمینه «فساد اقتصادی» در ایران آخوندزده بیسابقه و نوعی رکوردشکنی است و حداقل یک میلیارد از رکورد بابک زنجانی فرا رفته است، ولی این عدد نوک کوه یخ رانت و فساد است که در جنگ و دعواهای درونی نظام رو شده است. تازه آن هم فقط به یکی از کالاهای غذایی یعنی چای مربوط است.
یکی از اعضای سابق اتاق بازرگانی که از چم و خم روابط مافیایی و پشتپرده بیت خامنه ای خبر دارد، درباره این رانتخواری گفته است: «تخصیص چنین مبلغ هنگفتی بدون یک همکاری و هماهنگی گسترده و مجوزهای ویژه و تأیید مسئولان سطح بالا ممکن نیست و فروش این همه ارز در بازار آزاد بدون یک شبکه گسترده مقدور نیست. نه تنها مرزهای فساد، که مرزهای تبانی هم جابهجا شدهاند…
آن «مسئولان سطح بالا» مقاماتی هستند که همگی به «اژدهای هفت سر فساد» در بیت خامنهای مربوطند و از آن فرمان میبرند. همان اژدهایی که با دارایی صدها میلیارد دلاری و ریختوپاشهایی در حد هزار میلیارد دلار برای برنامه های اتمی و دهها میلیارد دلاری برای جنگافروزی در منطقه، مبلغ حدود ۳ میلیارد دلاری برایش تنها یک «پول چایی» به حساب میآید.