شاهزاده رضا پهلوی در یک سخنرانی در لسآنجلس با انتقاد از مماشات غرب با جمهوری اسلامی بر ضرورت حمایت بینالمللی از مردم ایران تاکید کرد و گفت: جمهوری اسلامی در حالی به تخریب منطقه ادامه میدهد که مردم کشورهای منطقه بهای این مماشات را میپردازند. اگرچه اکنون همه به این نتیجه رسیدهاند که جمهوری اسلامی باید ساقط شود، اما این هدف نیازمند رویکرد دو مسیری است که یک طرف آن فشار حداکثری بر رژیم و طرف دیگر حمایت حداکثری از مردم ایران است.
در همین حال دهها شخصیت فرانسوی از دولت پاریس خواستند مماشات با رژیم ایران را متوقف کند.
رادیو فرانسه در گزارشی گفت: ده ها انجمن، حقوقدان، وکیل، هنرمند، ورزشکار و سیاستمدار فرانسوی و ایرانی با انتشار بیانیهای در هفتهنامۀ فرانسوی “اکسپرس” شدیداً ملاقات وزیر امور خارجۀ فرانسه، استفن سژورنه، با وزیر امور خارجۀ حکومت ایران، حسین امیرعبداللهیان، را محکوم کردند و از دولت فرانسه خواستند که هر چه سریعتر به سیاست مماشات خود در قبال جمهوری اسلامی پایان دهد.
امضاءکنندگان بیانیه یادآوری کردهاند که این ملاقات در بیست و سوم ژانویه در پاریس و آنهم ساعاتی پس از اعدام جوان بیست و سه ساله محمد قبادلو از دستگیرشدگان جنبش “زن، زندگی، آزادی” صورت گرفته است. آنان از جمهوری اسلامی که به طور متوسط “روزانه سه تن را اعدام میکند” به عنوان “نخستین جلاد جهان” نام برده و افزودهاند : درست در روزی که محمد قبادلو به دار آویخته شد، دولت فرانسه به جای فراخواندن سفیر خود از تهران یا احضار سفیر جمهوری اسلامی در پاریس، از حسین امیرعبداللهیان در پایتخت فرانسه استقبال گرم کرد. یعنی کسی که به گفتۀ نویسندگان بیانیه از اعضای برجستۀ سپاه پاسداران است که از حماس، حزبالله، جهاد اسلامی و حوثیهای یمن حمایت مالی و نظامی میکند.
نویسندگان بیانیه گفته اند: “در حالی که پارلمان اروپا سپاه پاسداران را در فهرست گروههای تروریستی قرار داده، دولت فرانسه نه فقط از تأئید این رأی خودداری کرده، بلکه به مناسبات دیپلماتیک خود با رژیمی ادامه میدهد که مروج تروریسم است و از اعدام به عنوان وسیلۀ سرکوب مردمش استفاده میکند.”
نویسندگان بیانیه سپس گفتهاند: وقت آن رسیده که فرانسه مطابق ارزشها و اصول خود دریابد که “دیپلماسی با تروریستها” بیهوده است و با قدرت تمام نقض حقوق بشر توسط این حکومت را محکوم کند. آنان سپس تأکید کردهاند که یک “رژیم قاتل باید منزوی و توقیف و محاکمه شود.”
نویسندگان بیانیه، ملاقات وزیر امور خارجۀ فرانسه با همتای خود در جمهوری اسلامی را “توهینی به مردم ایران دانستهاند که هر روز به بهای جان خود و در دفاع از آزادی و برابری و ارزشهای جهانی و بنیانگذار دموکراسی فرانسه، مبارزه میکنند.” آنان این ملاقات را “نقض هویت فرانسه، میراثدار روشنگری و تجسم یافته در بیانیه حقوق بشر و شهروند دانسته که هر روز به دلیل مماشاتهای حقیرانه با توحش زائل می شود.”
انجمنها و افراد امضاءکنندۀ این بیانیه که خود را مدافع حقوق بشر و “انقلاب زن، زندگی، آزادی” می دانند خواستار ملاقات با وزیر امور خارجۀ فرانسه شدهاند تا نگرانیهای فزایندۀ خود را در باره سیاست دولت پاریس در قبال جمهوری اسلامی به اطلاع او برسانند.
آنان نوشتهاند که “دولت فرانسه باید دوستی با این تروریستها را متوقف کند. آنچه مناسبات دیپلماتیک [با حکومت ایران] به نظر می رسد در واقعیت پیمان با شیطان است که دیر یا زود پشیمانی دولت فرانسه را در پی خواهد داشت، هنگامی که خشونت تروریستی دامن این کشور را نیز فرا خواهد گرفت.”
به گفتۀ نویسندگان بیانیه، “آنچه امروز در خاورمیانه میگذرد فردا در انتظار ما خواهد بود، اگر سیاست مان را در قبال جمهوری اسلامی تغییر ندهیم.”
نویبسندگان بیانیه در پایان گفتهاند: “در لحظهای که این متن منتشر میشود پژمان فتحی، محسن مظلوم، وفا آذربار و محمد فرامرزی، چهار زندانی سیاسی کرد، توسط جمهوری اسلامی اعدام شدند.”