آسوشیتدپرس در گزارشی به نقل از یک فعال سوری که مسئولیت رسانه ۲۴ دیرالزور را برعهده دارد نوشت: شبهنظامیان تحت حمایت رژیم ایران در شرق سوریه از ترس حملات هوایی آمریکا شروع به تخلیه پست های خود کردند.
در همین حال بنیاد دفاع از دموکراسی در واشنگتن درباره حمله تروریست های نیابتی سپاه پاسداران به نیروهای آمریکایی در مرز اردن نوشت: پرزیدنت بایدن پس از سالها مماشات با ایران دست در خون دارد. پرزیدنت بایدن به مدت سه سال با وسواس یک استراتژی خطرناک و سادهلوحانه را در قبال ایران دنبال کرده است: مماشات به هر قیمتی. سه تن از نظامیان آمریکایی این هزینه را با خون خود پرداختند. ترس فلج کننده رئیس جمهورمان از تشدید تنش، تشدید تنش را در همه جبههها تضمین کرده است!
وال استریت ژورنال هم در سر مقاله امروز خود به همین موضوع پرداخت و با انتقاد از سیاستهای بایدن نوشت: همه میدانند که سازماندهنده واقعی این حملات، رژیم ایران است.
این روزنامه نوشت: همانطور که به پرزیدنت بایدن بارها هشدار داده شد، این امر در نهایت اتفاق میافتاد. پهپاد یا موشکی که توسط نیروهای نیابتی رژیم ایران پرتاب میشود، بالاخره سربازان آمریکایی را میکشد. بایدن اکنون چارهای جز تأیید حملات تلافیجویانه ندارد، اما هدف قرار دادن شبهنظامیان محلی مقصر کافی نیست. همه میدانند که سازمان دهنده واقعی این حملات کیست.
طنز استراتژی بایدن این است که میخواهد تنش با رژیم ایران تشدید نشود اما حالا مجبور است بسا شدیدتر و با نیروی مخربتر از آنچه اول باید میکرد عمل کند. این احتمالاً شامل ضربه زدن به اهداف نظامی رژیم ایران میشود. مطمئناً خطرات ناشی از انجام این کار وجود دارد. یک ایده هم این است که کشتی جاسوسی سپاه پاسداران را که در دریای سرخ در حال پرسه زدن است، به کف اقیانوس بفرستید…
محمد بیات، کارشناس مسائل خاورمیانه هم در این باره گفت: بسیاری از رسانهها در ۲۴ ساعت اخیر معتقدند که خطوط قرمز میان تهران و واشنگتن تغییر کرده است. پیش از این حملات موجب آسیبهای جزئی میشد، اما حمله در این سطح که سیستم پدافندی عمل نکند و در منطقه خاصی از مرز اردن و سوریه باشد و ۳ نفر از اعضا سنتکام کشته شوند هم باعث افزایش فشار به دولت بایدن شده است. چهرههای محافظه کار انگشت اتهام را به روی دولت او گرفته اند؛ اگرچه بایدن سعی میکند به شکل مستقیم وارد جنگ با تهران نشود. در هر حال این حمله باعث شده صحنه جدیدی شکل بگیرد. احتمالا یکی از گزینههای تیم امنیت ملی کاخ سفید این است که برخی نقاط در ایران را هدف قرار دهند.