ژنرال مایکل کوریلا، فرمانده ستاد فرماندهی نظامی مرکزی آمریکا (سنتکام) در جلسه استماع کمیته نیروهای مسلح سنا گفت: خاورمیانه در بیثباتترین وضعیت خود طی ۵۰ سال اخیر به سر میبرد و رژیم ایران به کانون بحران ها در این منطقه تبدیل شده است.
به گفته فرمانده سنتکام، شبهنظامیان مورد حمایت رژیم ایران در عراق و سوریه مسئول حمله پهپادی به پایگاه آمریکا در مرز اردن هستند که منجر به کشتهشدن سه سرباز آمریکایی شد. او تاکید کرد که اکنون آنها بیش از یک ماه است که به نیروهای آمریکایی حملهای نکردهاند.
مایک کوریلا افزود آمریکا تاکنون ۸۵ بار حملات تلافی جویانه علیه اهدفی در عراق و سوریه از جمله حمله پهپادی به یکی از فرماندهان ارشد کتائب حزبالله عراق کرده که موجب برقراری آتشبس غیررسمی شده است.
این ژنرال ارشد ارتش آمریکا گفت: رژیم ایران باید بفهمد که اقداماتش عواقبی دارد. پیامهای ما با اقدامات ما مطابقت داشت و فکر میکنم این پیام بازدارنده بسیار قوی بود و ما در ۳۲ روز گذشته حملهای در عراق یا سوریه نداشتهایم.
فرمانده سنتکام با این حال تاکید کرد که حملات بازدارندگی همیشه موقتی است.
ژنرال کوریلا در ادامه صحبتهای خود به حملات حوثیها پرداخت و گفت: در حالی که خشونت در عراق و سوریه کاهش یافته اما در سواحل یمن افزایش داشته و حملات مکرر ایالات متحده به حوثیها در یمن که مورد حمایت رژیم ایران نیز هستند، این گروه را از حملات خود به کشتیهای تجاری و نظامی در دریای سرخ و خلیج عدن منصرف نکرده است.
فرمانده سنتکام رژیم ایران را مسئول افزایش خشونت در سراسر منطقه دانست و خواستار برخورد قاطع با دخالتهای بیثبات کننده آنها در خاورمیانه شد و گفت این رژیم باید با عواقب بیشتری برای اقدامات خود مواجه شود.
ژنرال کوریلا به کمیته نیروهای مسلح سنا گفت: رویدادهای ۷ اکتبر نه تنها وضعیت را برای اسرائیل و غزه برای همیشه تغییر داد، بلکه شرایطی را برای بازیگران بدخواه ایجاد کرده است تا بیثباتی را به سراسر منطقه و فراتر از آن گسترش دهند. رژیم ایران برای تامین مالی شبهنظامیان در منطقه بیش از ۹۰ درصد نفت خود را به چین میفروشد و اگر به یک قدرت هستهای تبدیل شود، خاورمیانه را برای همیشه تغییر خواهد داد.
فرمانده سنتکام ضمن هشدار به استمرار دخالتهای بیثبات کننده جمهوری اسلامی افزود: رژیم ایران با حمایت نظامی از حماس در غزه و حوثیها در یمن خاورمیانه را وارد بحران کرده و با عملیاتی کردن همه نیروهای نیابتی شبهنظامی خود در سوریه و عراق و لبنان، منطقه را در بیثباتترین وضعیت ۵۰سال اخیر قرار داده است.
فرمانده سنتکام در ادامه گفت کلید بازدارندگی برای مقابله با اقدامات مخرب رژیم ایران این است که دریابد ایجاد عواقب جدی را درپی خواهد داشت.