با سفیدنمایی دولت رئیسی یخچال مردم پُر میشود؟ در عربستان، سرانه مصرف گوشت ۲۰ کیلو و در ایران ۲ کیلو است
در همین رابطه، غلامعلی جعفرزادهایمنآبادی، نماینده سابق مجلس به اقتصاد۲۴ گفت: به نظر من، شرایط کنونی کشور در حوزه اقتصاد و معیشت مردم، بر همگان روشن است. قرار نیست خیلی کارشناسان نظر دهند، زیرا عموم مردم میتوانند یک نگاه سطحی به کسب و کار و سفره خود بیاندازند تا عیار دولت سیزدهم با آن همه شعارهای پرزرق و برقی که داد، مشخص شود.
وی گفت: در عربستان، سرانه مصرف گوشت ۲۰ کیلو و در ایران ۲ کیلو است. خیلی از مردم، توان خرید شیر را ندارند. گرانیها باعث شده افراد زیادی دچار سوءتغذیه شوند. واقعاً نمیدانم اصرار دولت برای ارائه این همه گزارش خلاف چیست؟ آیا دولت سفیدنمایی کند، مردم درب یخچالشان را باز کنند، داخل آن پربارتر میشود؟
عربستان و تمرکز بر نسل Z ایرانی
حساب کاربری پادشاهی سعودی به زبان فارسی در خبری اعلام کرد که آن دسته از شهروندان عربستانی که درآمد ماهانه کمتر از ۹۰ میلیون تومان داشته باشند، امکان دریافت واحد مسکونی آماده و مدرن در سراسر عربستان را دارند. (توئیت زیر)
سایت داخلی فرارو نوشت: ایران از جمله کشورهایی در جهان است که نسل جوان در آن، بخش قابل توجهی از هرم جمعیتی کشور را تشکیل میدهد. نسلی که با ابزارهای دنیای دیجیتال خو گرفته اند و در حوزه فناوریهای دیجیتال و شبکههای اجتماعی و فضای مجازی، حضور و کنشگری فعال دارند. در این چهارچوب، تردیدی نیست که استفاده از ظرفیتهای این نسل میتواند حامل دستاوردهای قابل توجهی برای کشورمان باشد با این حال، باید توجه داشت که نسل Z ایرانی در نوع خود یکی از جوامعِ هدفِ اقدامات و رویههای دشمنان و رقبای منطقهای و بینالمللی کشورمان نیز هستند.
در این راستا، این دسته از کنشگران سعی دارند تا جای ممکن توجه نسل Z ایرانی را به سمت خود جلب کنند و نوعی مقایسه ذهنی را برای آنها در قالب وضعیت اقتصادی خود و کشوری نظیر عربستان، ایجاد کنند. مسلما وقتی در داخل کشورمان شاهدیم که خرید خانه به دلیل نوسانهای گسترده اقتصادی، برای طیفهای قابل توجهی از جامعه تقریبا به آرزو و حسرت تبدیل شده، اینکه خبری منتشر شود و در آن به این مساله اشاره شود که پادشاهی سعودی به افرادی که درآمدی کمتر از ۹۰ میلیون تومان دارند (صفحه توئیتر سعودیها قیمت را نیز به تومان ذکر کرده است)، خانه رایگان میدهد، میتواند از نظر ذهنی سوالها و البته آسیبهایی را برای این قشر و به ویژه جوانان کشورمان ایجاد کند.
جدای از اینها، این که میبینیم اخیرا تلویزیون کشورمان اقدام به پخش یک مسابقه حساس از لیگ حرفهای عربستان میکند، تا حد زیادی ناشی از پالسهایی است که از جامعه گرفته است. البته که جذابیت حضور ستارههای سرشناس جهان فوتبال در لیگ عربستان سبب شده تا برخی کشورهای اروپایی نیز لیگ عربستان را به صورت زنده برای مخاطبان خود پخش کنند و عجیب اینکه اخیرا شایعهای دال بر این مساله منتشر شد که تیمهای عربستانی بتوانند در لیگ قهرمانان اروپا بازی کنند! حال در این نقطه این سوال مطرح میشود، تا چه حد میتوان نسل Z و جوان ایرانی را در برابر چشماندازهای پرزرق و برق اقداماتی که سعودیها انجام میدهند، مدیریت کرد و از آنها خواست تا به صورت آگاهانه با این مساله برخورد کند؟
به بیان سادهتر باید از خود بپرسیم که چه باید کرد تا این نسل در قالب آن معادلهای که چارلز دیکنز ترسیم کرد، قرار نگیرد؟ قطعا پیشبرد این دستورکار از ماموریت سختی خبر میدهد که حداقل در شرایط کنونی، فراهمکردنِ زیرساختهای لازم برای تحقق آن ممکن نیست.
“چارلز دیکنز” نویسنده مشهور انگلیسی در مقدمه کتاب برجسته خود “انتظارات بزرگ/The Great Expectations “به نکته قابل تاملی اشاره میکند. او ریشه اصلی مشکلات فکری بشر را در دو مساله میداند: “مقایسه” و “انتظار”. در واقع دیکنز معتقد است که افراد در نتیجه مقایسه وضعیت خود با دیگران در حوزههای مختلف و یا برآورده نشدن انتظاراتشان در مسیر زندگی و آنچه باید به آن دست پیدا میکردند، سرخورده و ناامید میشوند و دچار غلیان حس نارضایتی و خشم از زندگی میشوند. به نظر میرسد که نکته مورد اشاره این نویسنده شناخته شده انگلیسی، در جهان کنونی ابعاد جدیتری را نیز به خود میگیرد.