ترامپ در صدد بازگرداندن سریع سیاست «فشار حداکثری» علیه رژیم ایران است و فرمانهای اجرایی در این ارتباط که قرار است او در نخستین روز آغاز به کار امضا کند در حال تدوین و آماده شدن هستند. این خبر به نقل از منابع آگاه از تیم انتقالی دولت ترامپ منتشر شده است. بنابر این گزارش، از جمله فرمانهای اجرایی که ترامپ بیستم ژانویه در اولین روز حضور خود در کاخ سفید امضا خواهد کرد مربوط به صادرات نفت ایران است.
فایننشال تایمز به نقل از منابع نزدیک به تیم ترامپ، رئیس جمهور منتخب ایالات متحده اعلام کرد که ترامپ قصد بازگرداندن سیاست فشار حداکثری علیه رژیم ایران را دارد؛ سیاستی که ثبات اقتصادی این رژیم و توانایی آن برای حمایت از نیروهای نیابتی ستیزهجو و توسعه برنامه هستهای را هدف قرار میدهد.
این منابع فاش کردند که دولت آینده ترامپ قصد دارد تحریمهای سختتری را بهویژه در موضوع صادرات نفت ایران که یک منبع حیاتی درآمد برای این کشور است، به اجرا بگذارد. تحریمهای پیشبینیشده میتواند صادرات نفت ایران را که در حال حاضر بیش از ۱.۵ میلیون بشکه در روز است، به شدت کاهش دهد.
پیش از این در سال ۲۰۲۰ میلادی یعنی در آخرین سال ریاست جمهوری ترامپ، میزان صادرات نفت ایران به کمتر از ۴۰۰ هزار بشکه در روز رسیده بود. کاهش صادرات نفت ایران، این کشور را در وضعیت اقتصادی بسیار بدتری نسبت به دوره اول ریاست جمهوری ترامپ قرار میدهد.
روزهای دلهرهآور در ولایت خامنهای
روزنامه داخلی ستارهٔ صبح در مطلبی با عنوان «روزهای دلهرهآور»، با اشاره به روی کار آمدن ترامپ مینویسد: «۶۳ روز دیگر بایدن در قدرت است و این مدت میتواند برای ایران دلهره آور باشد، تندورها حداقل این ۶۳روز بهخاطر مردم مشتهایشان را گره نکنند و صدایشان را هم بلند نکنند تا شرایط برای کشور و مردم بدتر از آنچه هست، نشود».
این رورنامه در ادامه به سرکردگان نظام هشدار و تذکر میدهد که «ایران باید بداند شرایط عوض شده و ترامپ آمده است. او دو ویژگی دارد یکی اینکه رفتارش غیرقابلپیشبینی است، دیگر اینکه مدافع سرسخت اسراییل و مخالف جمهوری اسلامی است. پس هوا پس است. باید مراقب بود و رویکردها را تغییر داد».
دربارهٔ این قبیل نصایح ترسآلود که در «روزهای دلهره آور» ولایت بالا گرفته، علی مطهری نایبرئیس پیشین مجلس خامنه ای چند روز پیش گفته بود: «یک بیماری داریم به نام استسباع خلاصه اینکه وقتی یک حیوان مقابل یک حیوان درنده قرار میگیرد مستسبع میشود یعنی از ترس بلعیده شدن به سمت او حرکت میکند. حالا حکایت برخی غربزدههای داخلی همین است. هنوز هیچی نشده از ترس ترامپ دنبال مذاکره با ترامپ هستند».
یکی دیگر از علائم حالت «استسباع» و روزهای دلهره آور، سردرگمی و آشفتگی در ولایت خامنهای است؛ بهنحوی که برخی از امام جمعههای او که معمولاً حرفهایشان را ستاد ائمه جمعه مشخص میکند، سازهای متفاوتی میزنند.
در جمعهبازار اردبیل آخوند عاملی میگوید: «ترامپ مرد اقتصاد است و به همین جهت اهل جنگ نیست چون جنگ هزینه بسیار زیادی دارد و قیمت نفت را نیز بالا میبرد برای اثبات اینکه شخصیت او اقتصادی است کدهای زیادی وجود دارد».
در جمعهبازار آبیک، اما آخوند عبادی با لگد به امثال آخوند عاملی میگوید: «برخی ذوقزده شدهاند که ترامپ تاجر است و ما میتوانیم با او معامله کنیم اما باید بدانند که او به نفع خود تاجر است و جبهه استکبار تحریمها را رفع نمیکند و ما شاهد هستیم که از زمانی که موضوع مذاکره مطرح شده تحریمها علیه افراد و سازمانها و مجموعهها بیشتر شده است».
یکی دیگر از آثار و علائم «روزهای دلهره آور»، حرفهای پزشکیان و سخنگوی او مهاجرانی است که بعد از اعلام نتایج انتخابات آمریکا دم گرفتند که برای ما ترامپ و بایدن «فرقی نمیکند»!
این ادعا آنقدر مهمل بود که رسانههای همسو با پزشکیان هم آن را به تمسخر گرفتند و یکی از آنها زیرعنوان «خیلی هم فرق میکند» نوشت: «اگر یک فرد مخالف کشور میگفت فرقی نمیکند چه کسی رئیسجمهور آمریکا شود، قابل پذیرش است چون او خواسته دیگری دارد. ولی نمیتوان از رئیسجمهوری مانند آقای پزشکیان یا سخنگوی دولت ایشان بپذیریم که بگویند هیچ فرقی ندارد چه کسی رئیسجمهور آمریکا میشود».
ماجرای روزهای دلهرهآور به «فرقی نمیکند» یا «استسباع» و دنبال مذاکره بودن ختم نمیشود. بلکه بازار تیغ کشی و هشدار و اخطار به مذاکره جویان ولایت هم بهشدت گرم است.
روزنامهٔ سپاه پاسداران مینویسد: «ترامپ مطلقاً در پی اتخاذ راه و روش صلحآمیز با ایران نبوده، بلکه از طرح مذاکره صرفاً برای تصمیمسازی برای دولتمردان ایران با توجه به حضور گسترده عناصر غربگرا و مرعوب غرب در دولت دکتر پزشکیان استفاده میکند».
روزنامه جوان، ارگان سپاه با تأکید بر اینکه «انجام وعدهصادق۳ اقدامی ضروری و لازم است»، میافزاید: «غربگرایان داخلی مجدداً ساز مذاکره با ترامپ را کوک میکنند و درپی تحمیل تعلیق عملیات وعدهصادق۳ هستند. افتادن در این دام خطرناک یقیناً سبب دوقطبی داخلی و جسارت بیشتر دشمن خواهد شد. در چنین شرایطی سخن مقام رهبری باید الگوی دولتمردان قرار گیرد که فرمودهاند: مذاکره با آمریکا هم حماقت است و هم خیانت».