مقامات دولت آمریکا در گفتگوهای خصوصی با تعدادی از مقامات منطقه ای به آنها اطلاع داده اند که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل پس از جنگ جاری کنار گذاشته خواهد شد و آنها را به برنامه ریزی برای دوران پس از نتانیاهو تشویق کرده اند. به نظر می رسد واشنگتن در اثنای این تحولات در تلاش است فرآیند عادی سازی را از طریق کنار زدن نتانیاهو و طرح راه حل دو دولت احیا کند.
در این میان در حالیکه بیش از ۴۰روز از بحران خاورمیانه و جنگ غزه میگذرد، راهحل دو دولتی برای تحقق صلح پایدار در خاورمیانه از زیر خاک و خاکستر سالیان بیرون آمده و یک اجماع جهانی بر سر آن شکل گرفته است. مهمتر از هر چیز اینکه محمود عباس رئیس دولت خودگردان فلسطینی که از پایهگذاران آن بود بر همین راهحل بر اساس توافقات بینالمللی که قبلاً صورت گرفته تأکید دارد و به نوری از صلح در انتهای تونل تاریک جنگ و کشتار تبدیل شده است.
اما در برابر این اجماع بینالمللی که همهٔ کشورهای عربی و مسلمان، آمریکا و تمام کشورهای اروپایی و اتحادیهٔ اروپا را در برمیگیرد. یک استثنا وجود دارد و آن رژیم حاکم بر ایران است.
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی در پاسخ بهخبرنگار یک رسانهٔ عربی در مورد راهحل دو دولتی و اینکه با توجه بهشرایط کنونی آیا این ایده امکان پذیر است یا خیر؟، این راهحل را رد کرد و گفت: ایران در ارتباط با مسأله فلسطین بهتنها راهحلی که اعتقاد دارد تشکیل دولت واحد فلسطینی از بحر تا نهر است…
این مخالفت ننگین، دشمنی بالفعل جمهوری اسلامی با دولت خودگردان فلسطینی که حاضر به همکاری با اسرائیل است را بارز میکند و گواه خصومت فاشیسم جنگافروز دینی حاکم بر ایران با صلح در خاورمیانه است. معنای بلافصل این خصومت هم این است رژیم ولایت فقیه بهدلیل ماهیت قرون وسطاییاش جز در بحران و جنگافروزی آینده ای برای خود نمیبیند.