به گزارش رسانه های حکومتی در ایران، یک عضو ائتلاف الفتح در پارلمان عراق (جیره خواران جمهوری اسلامی) از فرار نخستوزیر سابق این کشور به دبی با هدف فرار از محاکمه و مجازات خبر داد.
«علی الزبیدی» گفت که مصطفی الکاظمی نخستوزیر سابق که متهم به سرپوش گذاشتن بر فساد و دست داشتن در ترور فرماندهان پیروزی «حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس» است، با هدف فرار از محاکمه و مجازات، از کردستان عراق به دبی فراری داده شدهاست.
رها ساختن عراق از چنگ جمهوری اسلامی
رادیو فرانسه امروز در گزارشی در باره سخنان اخیر رئیس جمهور این کشور گفت: ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه در تهران، حضور نمایندۀ جمهوری اسلامی در کنفرانس “بغداد ۲” را صرفاً نشانهای از نفوذ و اهمیت رژیم ایران در منطقه دانست، اما نگفت که هدف اصلی این کنفرانس مقابله با این نفوذ و رها ساختن عراق از چنگ جمهوری اسلامی است.
این رادیو گفت: چنان که خبرگزاری ایرنا مینویسد، روز دوشنبه پنجم دی، سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری هفتگی خود، “در پاسخ به سوالی درباره کنفرانس بغداد ۲ و رویکرد خصمانه فرانسه در مورد ایران که در روزنامه النهار لبنان و نیز نشریه لوموند فرانسه منعکس شده است، گفت: درباره این موضوع دو روایت مختلف و متناقض مطرح است. ادبیات یکی از رسانههای عربی در لبنان (النهار) و ادبیات متفاوتی که توسط منابع خبری لوموند مطرح شده کاملا متناقض است و اشاره دارد که حل مسائل منطقه بدون حضور ایران میسر نیست. باید به روایت اصلی این اظهارنظر توجه کنیم و بررسیهایی که انجام دادهایم دال بر غیرصحیح بودن روایت نشریه لبنانی است”…
اما بر خلاف اظهارات کنعانی، هیچ تضادی در مطالب “رسانههای عرب” و روزنامۀ لوموند وجود ندارد: امانوئل ماکرون مصاحبهای را به طور همزمان با سه نشریۀ النهار لبنانی، لوموند فرانسوی و روزنامۀ والاستریت آمریکایی انجام داد. هر سه نشریه نیز در مورد ایران نوشتند که فرانسه در جهت کاهش نفوذ جمهوری اسلامی در عراق تلاش میکند. انگیزۀ اصلی برگزاری کنفرانسهای معروف به “بغداد یک و دو” همین موضوع بوده و چنان که ماکرون در مصاحبه گفت، فرانسه قصد دارد روند مشابهی را در قبال لبنان آغاز کند، بلکه این کشور نیز رفتهرفته از نفوذ جمهوری اسلامی خلاص شود و استقلال و ابتکار عمل سیاسی را بدست آورد. ماکرون حتی صریحاً اصطلاح پزشکی مربوط به گسترش بیماری سرطان، یعنی کلمۀ “متاستاز” را در مورد نفوذ جمهوری اسلامی در منطقه به کار برد و گفت: مردم منطقه (خاورمیانه) از ما غربیها گله میکنند که “شما اجازه دادید ایرانیها همه جا ریشه بدوانند و حالا به عهدۀ خود شماست که این نفوذ (متاستاز) را کاهش دهید”…
اما کنعانی بدون نقل واقعیت و با کتمان اهداف اصلی کنفرانسهای “بغداد” میگوید: “دعوتی که از ایران برای حضور در اجلاس بغداد ۲ صورت گرفت دالّ بر اهمیت نقش ایران و مکشوف بودن این نقش برای طرفهای دیگر است. نباید خودمان را درگیر روایتهای این و آن کنیم”…