روزنامه اسرائیلی جروزالم پست نوشته: رژیم ایران یک بار حماس را مجبور به تاخیر در عملیات هفت اکتبر کرده است.
به نوشته این روزنامه، بنا بر آن بوده این عملیات در ماه آوریل و در شامگاه عید پسح یهودیان به انجام برسد، اما تهران از حماس خواسته است این عملیات را تاخیر بیندازد.
این روزنامه می نویسد: این که چرا رژیم ایران چنین تقاضایی از حماس داشته معلوم نیست، اما ممکن است به مذاکرات با آمریکا ربط داشته باشد.
جروزالم پست نوشت: این اطلاعات در طول بازجویی از یک عضو حماس بدست آمده است.
فارین افرز: چرا رژیم ایران با حماس قمار میکند؟
این نشریه آمریکایی نوشت: برای تهران، جنگ اسرائیل در غزه در یک لحظه مناسب رخ میدهد. ایران برای جبران انزوای خود به عنوان یک حکومت شیعه در یک منطقه عمدتا سنی، برای مدت طولانی به آرمان فلسطین تکیه کرده است. با این حال، زمانی که فلسطینی ها در کانون توجه بین المللی نبودند، این استراتژی کمتر مؤثر بود. تهران، با تمام مداخلاتش، به طور فزاینده ای در میان همسایگان عرب خود منفور شد و اسرائیل توانست از رفتار جنگ طلبانه ایران (یعنی تهدیدهای ایران علیه اسرائیل و حملات نیابتی آن به کشورهای عربی سنی مانند امارات متحده عربی و عربستان سعودی) استفاده کند. اسرائیل درحالیکه با فلسطینی ها صلح نکرده بود اما در عادی سازی روابط با بحرین، مراکش و امارات موفق شد، چیزی که برخی در اسرائیل و ایالات متحده امیدوار بودند که سنگر منطقه ای قوی تری در برابر ایران باشد. قبل از هفتم اکتبر به نظر می رسید که اسرائیل آماده عادی سازی روابط با عربستان سعودی است. اما حمله حماس تمام این پیشرفت ها را متوقف کرد.
برای تهران، جنگ اسرائیل در غزه در یک لحظه مناسب رخ میدهد. تهران البته ممکن است در محاسبه قدرت و اعتبارش در فضای کنونی در منطقه دچار اشتباه شود. رهبران ایران به خوبی می دانند که یک درگیری گسترده می تواند منجر به حمله مستقیم علیه انان شود، حمله ای که خطر تضعیف یا نابودی جمهوری اسلامی را به دنبال دارد. آنها تحولات اسرائیل را ارزیابی می کنند و تصمیم می گیرند که در آینده چه کاری انجام دهند. اما آنها هنوز این درگیری را به عنوان شواهد بیشتری میدانند که جهان دستخوش تغییر شده است. آنها بر این باورند که ایالات متحده در حال افول است و قدرت های جهانی و منطقه ای جدید نظمی را که پس از جنگ جهانی اول و دوم به وجود آمد، بر هم می زنند.
تهران همچنین معتقد است که جنگ غزه می تواند سرکوب داخلی در ایران را بپوشاند. سال گذشته، خیابانهای برلین، لندن، واشنگتن و دیگر شهرهای جهان مملو از مردمی بود که به خشونت جمهوری اسلامی علیه زنان اعتراض کردند. در حال حاضر، همان خیابان ها توسط مردم معترض به حملات اسرائیل به غزه اشغال شده است. این در حالیست که در داخل ایران برخی با اسرائیل اعلام همبستگی کرده و حماس را به شدت محکوم کردهاند. این ابراز غیرمعمول حمایت از اسرائیل در ایران، فضای سیاسی داخلی را گیج کرده است.