تعطیلی کار و کسب جوانان یکی پس از دیگری؛ طاقچه هم توقیف شد! شرکتهای نوآور و خلاق در عرصه خدمات اینترنتی به بهانه آنکه کارمندانشان تن به حجاب ندادهاند، یکی پس از دیگری تعطیل میشوند. اپلیکیشن کتاب طاقچه، شرکت خدمات بیمه ازکی و دیجیکالا آخرین نمونهها هستند.
از امروز صبح ۹ مرداد اپلیکیشن طاقچه در اینترنت از دسترس خارج شده است. طاقچه اما تنها استارتاپی نیست که این روزها به بهانه خودداری کارمندانش از تن دادن به حجاب، با برخوردهای حذفی مواجه میشود. پیشتر شرکت دیجیکالا که بزرگترین شرکت فروش اینترنتی در ایران به شمار میرود نیز به دلیل رعایت نکردن حجاب از سوی کارمندانش، تعطیل شده بود. همچنین شرکت “ازکی” که در زمینه خرید بیمهنامه فعالیت میکند، به دنبال انتشار عکس کارمندانش بدون حجاب قربانی این برخورد شد.
حسن نمکدوست، استاد علوم ارتباطات در توییترش نوشته است: حجاب، تنها موضوع تسویه حساب با استارتآپها نیست. بغض نسبت به جوانهایی هم هست که توانستهاند بهدور از فضای متصلب و گفتمان تحمیلی رایج، یک الگوی سازمانی و کاری خلاق، شاداب، صمیمی و موفق ارائه کنند. جوانهایی که تلاش، پیشرفت و البته انتخاب سبک زندگی را حق خودشان میدانند.
روزنامه اعتماد در این باره نوشت: اگر دولت محترم با استارتآپها مشکلی دارد؛ خیلی ساده میتواند بیان کند. اگر این کسب و کارها، بسیاری از فعالیتهای سنتی را کنار زده و سرعت و دقت را بیشتر کرده که به مذاق عدهای خوش نیامده، بحث دیگری است. دنیا در حال پیشرفت است و کسانی که امروز با چنین برخوردهایی زمینه مهاجرت متخصصان ایرانی را فراهم میکنند، بهتر است نگاهی به همین کشورهای همسایه ایران بیندازند و ببینند که چنین اقداماتی چه تهدیدهای اقتصادی برای ایران به دنبال دارد.
انجمن “فینتک ایران” نیز در یک رشته توییت به تعطیلی کسب و کارهای اینترنتی اعتراض کرده و آن را موجب سرخوردگی کسانی دانسته که دانش و توانایی خود را برای بهبود کسب و کار در داخل ایران به کار گرفتهاند؛ این انجمن، برخوردهای اینچنینی را سبب مهاجرت هرچه بیشتر کارآفریان دانسته است.
این انجمن با ارائه آمار جهانی یادآور شده که اقتصاد دیجیتال ۱۵ درصد از تولید ناخالص جهان را به خود اختصاص داده است. در پایین این رشته توییت آمده است: تعلیق مجوز فعالیت شرکت ازکی و اعلام آن از طریق رسانه رویهای غیرمعمول است که نتیجهای جز از دست رفتن اعتماد اجتماعی، آسیب جدی به بدنه دانشبنیان و نوآور اقتصاد و ناامید کردن نیروی کار متخصص ندارد.
محمد فاضلی، جامعهشناس نیز در توییتی نوشته است: ویرانگر نباشید؛ اگر در حکومت هنوز کسانی هستند که ذرهای علاقه به ایران دارند، جلوی تعطیل کردن کسبوکارهای دیجیتال را بگیرند. این کسبوکارها آخرین سنگر امیدواری جوان ایرانی هستند و اگر فروبریزند چنان ناامیدی و مهاجرت اوج میگیرد که باید با ذرهبین دنبال جوان ایرانی بگردید…