مراسم تشییع احمدرضا احمدی، شاعر، نویسنده و هنرمند ایرانی امروز در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.
یغما فشخامی، یک روزنامه نگار در ایران در توییتی با انتشار عکسی از ماهور احمدی، دختر احمدرضا احمدی، نوشت: «ماهور احمدی، فرزند احمدرضا احمدی، علیرغم ممانعت مسئولان کانون از سخنرانیاش در مراسم تشییع پدرش، با پافشاری بدون حجاب سخنرانی کرد و گفت: پدرش هیچوقت نان سیاست را نخورد اما سیاسی ترین شعرها را سرود.»
در این مراسم ماهور احمدی گفت که پدرش را با اجبار از کانون بازنشسته کردند.
پژمان موسوی، یک روزنامه نگار دیگر هم در تهران درباره این مراسم نوشت: «امروز در قلب کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، کانونی که سیاهترین روزهایش را سپری میکند، بارها نامِ لیلی امیرارجند آمد و ناماش بزرگ داشته شد. مراسم وداع با احمدرضا احمدی، یکسره شور بود. یکسره یاداوری، یاداوری از روزگاری که نیست، روزگاری که یک کانون بود و یک نسل طلایی، یک کانون بود و یک احمد رضا احمدی، یک عباس کیارستمی، یک پرویز کلانتری، یک نورالدین زرینکلک، یک احسان یارشاطر، یک فرشید مثقالی و… یاداوریِ روزگاری که عشق به ایران و فردایش حرف اول را میزد و کوتولهها میداندارِ فرهنگ نبودند.»
حجاب؛ حکم تحقیرآمیز برای یک بانوی پزشک
علی خالقی، استاد حقوق کیفری دانشگاه تهران از صدور حکم جدیدی مبنی بر «محرومیت یک زن پزشک از اشتغال در مراکز درمانی دولتی و الزام او به انجام خدمت بهعنوان نظافتچی» به دلیل عدم رعایت حجاب اجباری انتقاد کرد.
به گفته آقای خالقی این زن پزشک (رزیدنت) که تاکنون اطلاعاتی درباره او منتشر نشده به دلیل نداشتن حجاب اجباری هنگام رانندگی در خیابان با این حکم روبرو شده است.
این استاد حقوق همچنین از صدور احکام تحقیرآمیز برای متهمان و نبود تناسب بین جرم ارتکابی و حکم صادرشده علیه برخی متهمان، بهویژه معترضان به حجاب اجباری انتقاد کرده است.
پیش از این یلدا معیری، عکاس خبری که به دلیل عکاسی از اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ بازداشت شده بود ماه دی پارسال با انتشار ویدیویی در شبکه اجتماعی اینستاگرام با لباس پاکبانی گفته بود که دادگاه علاوه بر حکم شش سال حبس تعزیری، برای او مجازاتهای تکمیلی از جمله خدمات پاکبانی صادر کرده است.
این عکاس در ادامه تأکید کرده بود که وقتی اجازه عکاسی از واقعیات سرزمین خود را نداشته باشد با کمال میل تن به کار پاکبانی میدهد.
پیامدهای خطرناک احکام تحقیرآمیز برای زنان
محسن برهانی، حقوقدان در واکنش به صدور این احکام به پیامدهای خطرناک احکام تحقیرآمیز برای زنان اشاره کرده و در هشداری به سران نظام گفته: امثال این احکام تحقیرکننده، کرامت زنان را نشانه گرفته است و بزرگان قوم باید بدانند امثال این آراء و برخی اظهارنظرهای ناصواب به احساس تحقیر عمومی زنان یک جامعه دامن میزند و این تحقیر در بزنگاههای اجتماعی، امکان برونریزی پیدا میکند که خانمانبرانداز است.
به گزارش رادیو فردا، محاکمه زنان مخالف حجاب اجباری در محاکم قضایی ازجمله اقدامات حکومت ایران برای سرکوب زنان است، بهخصوص پس از فروکشکردن اعتراضات خیابانی «زن زندگی آزادی» است، با این حال گزارشهای رسمی و غیررسمی نشان میدهد که شمار چشمگیری از زنان بهخصوص در شهرهای بزرگ کشور همچنان بر مخالفت خود با حجاب اجباری پافشاری میکنند و بر تعداد آنان نیز افزوده میشود.