بیچاره کسانی که دلشان را برای خروج آمریکا از خاورمیانه صابون زده بودند!
وزارت دفاع آمریکا در اقدامی که از احتمال ادامهدار بودن اقدامات نظامی این کشور در منطقه حکایت دارد، برای عملیاتهای خود علیه حوثی های یمن نام تعیین کرده است. سیانان به نقل از دو مقام آمریکایی گزارش داده این عملیات “کماندار پوزئیدون” نام گرفته است.
این در حالیست که ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا، سنتکام سه شنبه شب اعلام کرد که در واکنش به حملات شبهنظامیان حزب اللهی عراق به پایگاه هوایی الاسد، مواضع این شبه نظامیان مورد حمایت سپاه پاسداران را هدف حمله قرار داده است.
به گفته این منبع، در جریان حملات هوایی آمریکا، مقر فرماندهی و پادگانهای آموزشی و انبارهای گروه کتائب حزبالله که برای پرتاب موشک، راکت و عملیاتهای پهپادی بودند مورد هدف قرار گرفتهاند.
وزیر دفاع آمریکا نیز گفته: نیروهای نظامی آمریکا امروز در خاک عراق حملات ضروری علیه سه پایگاهی که توسط شبهنظامیان کتائب حزبالله و چند گروه دیگر مورد حمایت رژیم ایران استفاده میشد، انجام دادند.
گروههای تحت امر سپاه پاسداران از زمان آغاز جنگ غزه، دستکم ۵۸ بار در عراق و ۸۳ بار در سوریه به پایگاهها و مواضع آمریکا و متحدانش حملات موشکی و پهپادی کردهاند.
تعیین نام برای عملیات نظامی علیه حوثی های یمن و همچنین تحولات امروز در عراق در حالی صورت میگیرد که عوامل نزدیک به جمهوری اسلامی در این کشور خواهان پایان یافتن ماموریت نیروهای نظامی آمریکا و ائتلاف بین المللی در خاک عراق شده اند.
جنگ آمریکا و جمهوری اسلامی در راه است؟
یک روزنامه معتبر آمریکایی در ستون تحلیلهای این نشریه یادداشتی منتشر کرده و به این سئوال که آیا تهران و واشنگتن وارد جنگ گسترده تری خواهند شد یا خیر؟ پاسخ داده است.
نیویورک تایمز در مطلبی با اشاره به وضعیت بحرانی داخل ایران و تلاش رژیم برای کنترل اوضاع نوشته: جمهوری اسلامی فعلا به شبهنظامیان خود در سراسر خاورمیانه اجازه داده کاری را انجام دهند که به آنها آموزش داده است. به نظر میرسد که رژیم ایران در حال حاضر از استراتژی جنگ نیابتی طولانیمدت خود راضی است.
این روزنامه آمریکایی نوشت: دلیل دوری رژیم ایران از یک درگیری بزرگ در منطقه، مسائل داخلی آن است؛ بحران جانشینی رهبر و تضمین بقای نظام بهعنوان یک سیستم اسلامگرای مسلط بر خاورمیانه. همگی این دلایل بدان معناست که تهران تمایلی به درگیر شدن در یک جنگ گستردهتر را ندارد.
نیویورک تایمز نوشت: اما هرچه رژیم ایران بطور مستقیم یا غیرمستقیم بیشتر درگیر این نبرد شود، این احتمال را نیز افزایش میدهد که یک حمله سرکشانه یا غلط، خشونت را از کنترل خارج کند و در جهتی سوق دهد که تهران به آن علاقه ندارد. تاریخ مملو از محاسبات نادرست است، و این احتمال وجود دارد که جمهوری اسلامی وارد درگیری بزرگتری شود که به دنبال اجتناب از آن بوده است.