تنشها در خاورمیانه با شدت گرفتن جنگ در غزه در حال افزایش است. مانند همیشه ظرفیت بالقوه برای تهدید مسیر حیاتی کشتیرانی خلیج فارس از طریق تنگه هرمز وجود دارد. این امر بر قیمت نفت که پیش تر تاثیر اندکی از جنگ در غزه پذیرفته فشار خواهد آورد.
فایننشال تایمز افزود: تاکنون خصومت های دریایی بیش تر به سمت غرب بوده است. انصارالله یمن اخیرا به یک کشتی جنگی و سه کشتی تجاری امریکایی حمله کردند. قدرت های غربی با تجهیزاتی مانند ناو هواپیمابر امریکایی دوایت آیزنهاور در خلیج فارس حضور دارند. تنگه هرمز در باریک ترین نقطه خود تنها ۳۲ کیلومتر دارد و مملو از جزایر تحت کنترل ایران است و روزانه حدود یک پنجم نفت خام و گاز طبیعی مایع جهان از این تنگه عبور می کند.
تنگه هرمز پیش از این دو بار در سال های ۱۹۷۳ و ۱۹۷۹ میلادی بسته شد. قیمت نفت خام در هر دو مورد حدود ۳۰۰ درصد افزایش یافت که به رشد اقتصاد جهانی آسیب وارد ساخت. امروز جهان کم تر از دیروز به انرژی خاورمیانه وابسته است با این وجود، اختلال در حمل و نقل در این تنگه کماکان باعث افزایش قیمت حامل های انرژی خواهد شد. بازارها نسبت به این تهدید نگاهی بیش از حد معقول دارند. هر چه درگیری طولانی تر ادامه یابد احتمال گسترش درگیری افزایش خواهد یافت.