علی واعظ، مشاور ارشد رئیس گروه بینالمللی بحران (که با کمک رابرت مالی در واشنگتن برای جمهوری اسلامی لابی گری می کرد) در پاسخ به این سئوال که مذاکرات تهران و واشنگتن کِی از سر گرفته میشود؟ گفت: قرار بود پس از توافق صورت گرفته در مورد مبادله زندانیها با پولهای بلوکه شده ایران در کره جنوبی و تفاهم تنش زدایی، این مذاکرات در ماه اکتبر نیز ادامه پیدا کند، اما با وضعیت فعلی جنگ غزه دَر این مذاکرات نیز بسته شده است. البته در صورتیکه سرنوشت این جنگ به دیگر کشورهای منطقه سرایت نکند و نقش ایران در آن از وضعیت فعلی برجستهتر نشود میتوان متصور شد که مذاکرات مورد نظر در ماههای آتی و اواخر سال جاری میلادی مجددا از سر گرفته شود. اما همانطور که اشاره کردم در کوتاه مدت این امر امکان پذیر نیست و در حال حاضر سدی برای انجام آن ایجاد شده است.
وی افزود: شرایط شکنندهای وجود دارد و اگر پای ایران به تنشهای منطقهای کشانده و تفاهم تنش زدایی میان ایران- آمریکا کنار گذاشته شود در این شرایط ممکن است بحران جدیدی نیز شروع شود. یعنی علاوه بر جنگ اوکراین و جنگ غزه یک بحران نیز در منطقه ایجاد شود و مجموعه این موارد شرایط ناگواری را ایجاد خواهد کرد.
در همین حال تد کروز سناتور ارشد جمهوریخواه آمریکایی اعلام کرد که پرونده رابرت مالی یک رسوایی بزرگ امنیتی در تاریخ آمریکا است.
وی در گفتگو با فاکس نیوز گفت: سه نفر برای رژیم ایران در سطوح عالی در دولت بایدن کار میکردند. این مساله یکی از بزرگترین رسواییهای امنیت ملی در تاریخ کشور آمریکا باقی میماند.
روزنامه واشنگتن فری بیکن اوایل شهریور ماه گزارش داد: مجوز امنیتی رابرت مالی به دلیل نحوه مدیریت اطلاعات حساس، رفتار شخصی و استفاده از شبکه های طبقه بندی شده لغو شد و در پی آن مالی از سمت خود در وزارت امور خارجه آمریکا کنارهگیری کرد.
رابرت مالی مخالفان زیادی داشت که از دولت آمریکا میخواستند موضع سختتری در قبال رژیم ایران اتخاذ کند