رئیسی در مصاحبه با شبکه خبری آمریکایی انبیسی در مورد شش میلیارد دلار پول مسدود شده که قرار است در جریان مبادله زندانیان با آمریکا آزاد شود ادعا کرد که این پول هر کجا که لازم باشد هزینه خواهد شد.
رئیسی با این ادعا که جمهوری اسلامی در مورد چگونگی هزینه کردن این پول مختار است، مثل همیشه به دروغ پردازی پرداخت و گفت: این پول متعلق به ما است. بنابراین جمهوری اسلامی در باره اینکه با این پول چه کار کند تصمیمگیری خواهد کرد.
بلافاصله پس از این اظهارات، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: ایالات متحده اگر ضروری تشخیص دهد از این توانایی برخوردار است تا این پول را دوباره مسدود کند.
این سخنگو به خبرنگاران گفت: وزارت خزانهداری آمریکا نظارت سختگیرانهای بر نحوه استفاده از این پول دارد. ما درباره نحوه استفاده از این منابع هوشیاری به خرج میدهیم و این توانایی را داریم تا بر استفاده از آنها نظارت کنیم. از این پولها فقط قرار است برای اهداف بشردوستانه استفاده شود.
گفتنی است براساس توافقی که صورت گرفته، حدود شش میلیارد دلار از درآمد نفتی ایران که بهدلیل تحریمهای آمریکا در بانکهای کره جنوبی مسدود شده بود آزاد خواهد شد. مقامات آمریکایی می گویند که بانک مرکزی قطر بر دسترسی حکومت ایران به این پول نظارت خواهد کرد و آنها فقط اجازه دارند از این پول برای مصارف بشردوستانه و براساس مقررات تحریمهای آمریکا استفاده کنند.