پس از اینکه هیئت مدیره توییتر با پیشنهاد ایلان ماسک برای خرید این شرکت موافقت کرد، مقامات دولت جو بایدن نگران این هستند که مبادا دونالد ترامپ بخواهد به این شبکه اجتماعی بازگردد؛ اما این رئیسجمهوری سابق آمریکا خاطرنشان کرد که به این شبکه اجتماعی بازنخواهد گشت.
ایلان ماسک ، مدیرعامل میلیاردر شرکت تسلا با پیشنهاد ۴۴ میلیارد دلاری خود توانست این شرکت را خریداری کند.
اما این در حالیست که مقامات دولت جو بایدن ، رئیسجمهوری آمریکا اظهار نگرانی کرده و مدعی شدهاند که با وجود مدیریت ایلان ماسک در این شرکت، “اطلاعات غلط” بر روی این شبکه اجتماعی ( توییتر ) افزایش خواهد یافت و همچنین افزودند که آمریکا را در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ با بحران مواجه خواهد کرد.
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری سابق آمریکا که پیش از این به دلیل انتشار اخبار جعلی و غلط در توییتر و شعلهور کردن تنشها در حمله به کنگره آمریکا (۶ ژانویه ۲۰۲۱) متهم شده بود و همچنین توییتر حساب کاربری او را با ۸۸ میلیون دنبالکننده بسته بود، در مصاحبه با فاکس نیوز گفت که او قصد بازگشت به توییتر را ندارد.
وی افزود: «من به توییتر باز نخواهم گشت. من در شبکه اجتماعی خودم میمانم. معتقدم ایلان ماسک مرد موفقی است و میتواند در این مسیر پیشرفت کند اما من قصد بازگشت به توییتر را ندارم.»
اما گزارشها و نظرسنجیهای قبلی حاکی از آن است که این رئیسجمهوری سابق در تاسیس و راهاندازی شبکه اجتماعی خود “تروث سوشال” چندان موفق نبوده است.
ماسک بارها از “عدم آزادی بیان” در توییتر شکایت کرده بود و وی همچنین پس از این توافق در بیانیهای اظهار کرد: « شبکه اجتماعی توییتر میدانی در یک شهر دیجیتالی است؛ جایی که موضوعات حیاتی برای آینده بشر مورد بحث و گفتوگو قرار میگیرد.»
ایلان ماسک درباره پتانسیل بالای این شبکه اجتماعی اظهار نظر کرد و افزود که وی قصد دارد قابلیتهای جدیدی به این شبکه اجتماعی (توییتر) اضافه کند.
علت مخالفت با فعالیت ترامپ در توئیتر
دموکراتها بر این عقیدهاند حزب جمهوریخواه با همراهی نکردن با سایر اعضای مجلس نمایندگان و مجلس سنای آمریکا اجازه نداد استیضاح ترامپ به نتیجه رسیده و او از کار برکنار شود و تنها هزینهای که ترامپ به دلیل ایجاد آشوب در آمریکا و همچنین زیر سؤال بردن ساختارهای دموکراسی در این کشور متحمل شد از دست دادن شبکه اجتماعی مورد علاقهاش بود. از نظر آنها هزینه زیادی نیست اما مواجه شدن او با این مساله بشدت ترامپ را عصبانی کرد و این «از هیچ بهتر بود». با این حال ترامپ، دوستان قدرتمند زیادی دارد و یکی از آنها کسی است که صاحب توئیتر شد.
رابطه ترامپ و ایلان ماسک
ایلان ماسک با ترامپ روابط دوستانه بسیار خوبی از گذشته تاکنون داشته است. ترامپ نیز از ماسک با عنوان یک «نابغه» یاد کرده و او را تحسین میکند. ماسک علنا با بسیاری از سیاستهای ترامپ از مقابله با قرنطینههای کرونایی گرفته تا اکتشافات فضایی در ماه موافقت کرده است. زمانی که ایلان ماسک در انتخابات سال ۲۰۲۰ و در زمان قرنطینههای کرونایی در ایالت کالیفرنیا به دنبال مستثنا شدن کمپانی تسلا از قوانین قرنطینه و فعال شدن دوباره این شرکت بود، ترامپ به او پیشنهاد همکاری و کمک داد و از برنامه او برای جابهجایی کارخانه تسلا از کالیفرنیا به تگزاس حمایت کرد.
از آن پس با وجود اینکه ماسک ادعا میکند طرفدار هیچ کدام از ۲ حزب سیاسی در آمریکا نیست اما مواضع او بیشتر به سمت جمهوریخواهان متمایل شده است. یکی دیگر از دلایل مخالفت او با دموکراتها بالا بردن میزان مالیات ثروتمندان توسط دولت بایدن بود. این در شرایطی است که ترامپ غیر از پایین آوردن مالیات ثروتمندان، راههای زیادی را برای آنها برای مالیات پرداخت نکردن باز میگذاشت و همین مساله باعث میشود ثروتمندان آمریکایی اگر در ظاهر هم از ترامپ حمایت نکنند، در باطن یکی از حامیان او باقی بمانند. ماسک با همین قوانین توانست به ثروتمندترین فرد جهان در زمان ریاستجمهوری دونالد ترامپ تبدیل شود