وزارت خارجه استرالیا در بیانیهای بمناسبت دومین سالگرد جانباختن مهسا با تأکید بر اینکه وضعیت حقوقبشر در ایران بهویژه زنان و دختران وخیم است، ۵تن از مقامات ارشد امنیتی و انتظامی رژیم خامنه ای را به لیست تحریمهای خود افزود.
پنی وانگ، وزیر خارجه استرالیا با اعلام اینکه این پنج تن از جمله آن دسته از مقامات رژیم ایران هستند که در سرکوب خشونتآمیز اعتراضات شراکت داشتند، گفت: استرالیا در مبارزه زنان و دختران ایران برای برابری و توانمند شدن کنارشان ایستادهاست و تعهد دولت در پاسخگو کردن رژیم ایران در قبال نقض حقوقبشر و سایر اقدامات بیثباتکننده است.
در همین حال، اپوزیسیون استرالیا با اعلام ناکافی بودن تحریمهای جدید خواهان قرار دادن سپاه پاسداران در لیست سازمانهای تروریستی شد.
سناتور سیمون بیرمنگهام، سخنگوی اپوزیسیون استرالیا در سخنانی با اشاره به اینکه مجلس سنای استرالیا در گزارش تحقیقی خود توصیه به تروریستی نامیدن سپاه پاسداران کرده است، گفت زنان و دختران ایرانی در دو سال اخیر مدام در مبارزه برای تحقق حقوق اولیه انسانی خود شجاعت نشان دادند و اقدامات استرالیا باید بیانگر این شجاعت باشد.
در همین حال دولت کانادا با انتشار قانونی جدید مبنی بر محدودیت ورود مقامات رژیم ایران به این کشور آن را واکنش به استمرار اقدامات فاحش جمهوری اسلامی در نقض حقوق بشر دانست.
بر اساس این قانون، تمامی افرادی که از دوم تیر ۱۳۸۲ به بعد در حکومت ایران خدمت کرده باشد برای ورود به کانادا یا ادامه حضور در آن مشمول اقدامات اجرایی از قبیل رد درخواست ویزا یا اخراج میشوند.
این در حالیست که بر اساس قانون قبلی کانادا که حدود دو سال پیش اعلام شد، محدودیتها را برای افرادی در نظر گرفته بود که از آبان ۱۳۹۸ در حکومت ایران خدمت کردهاند.
در قسمتی از بیانیه مطبوعاتی دولت کانادا آمده است: مقامات حکومت ایران علاوه بر ممنوعیت ورود به کانادا مشمول اقداماتی خواهند شد که ممکن است از وضعیت اقامت موقت یا دائم در کانادا محروم شوند.