معاون شورای امنیت روسیه روز پنجشنبه گفت که روسیه این قدرت را دارد که دشمنان خود به رهبری ایالات متحده را سر جایشان بنشاند.
دیمیتری مدودف که پیش از پوتین رئیسجمهور روسیه بود و اکنون معاون شورای امنیت روسیه است، گفت که ایالات متحده روسهراسی منزجرکننده ای را در تلاش برای به زانو درآوردن روسیه و سپس تجزیه آن دامن زده است. ولی این محقق نخواهد شد چرا که روسیه این قدرت را دارد که همه دشمنان بیشرم خود را سر جایشان قرار دهد.
رئیس دومای دولتی روسیه نیز اظهارات شب گذشته بایدن علیه پوتین، را ناشی از عجز و ناتوانی رئیس جمهور آمریکا خواند و تاکید کرد که حمله به پوتین حمله به روسیه است.
سخنگوی کرملین هم در واکنش به موضع بایدن گفت: اظهارات اخیر بایدن درباره رئیس جمهور روسیه، لفاظی غیرقابل قبول و نابخشودنی از سوی رئیس جمهور کشوری است که هزاران نفر را با بمبهای خود کشته است.
تشدید جنگ روانی آمریکا علیه ولادیمیر پوتین
«جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا روز چهارشنبه برای نخستین بار «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه را جنایتکار جنگی خواند.
بایدن ابتدا در پاسخ به این سوال که پوتین جنایتکار جنگی است یا خیر؟ گفت: «نه»، اما بلافاصله به جمع خبرنگاران بازگشت تا در مورد این سوال توضیح دهد. زمانی که خبرنگاران دوباره از او پرسیدند که آیا پوتین جنایتکار جنگی است، رئیس جمهوری آمریکا پاسخ مثبت داده و گفت: من فکر می کنم او(پوتین) یک جنایتکار جنگی است.
به نظر می رسد آمریکا نه فقط در عرصه های سیاسی، نظامی و اقتصادی روسیه را به چالش کشیده بلکه اکنون در صدد تخریب وجهه رئیس جمهور این کشور با توهین و اتهاماتی است که خلاف عرف دیپلماتیک است.
واشنگتن در کارزار گسترده اش علیه روسیه پس از آغاز عملیات نظامی مسکو در اوکراین اکنون این کارزار را به حوزه جنگ روانی گسترش داده و به ویژه ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه هدف این عملیات روانی و تبلیغاتی است.
برخی تحلیلگران آمریکایی معتقدند که استفاده بایدن از واژه جنایتکار جنگی علیه پوتین نشان دهنده تغییر موضع قبلی واشنگتن است. مقامات آمریکایی ازجمله بایدن، پیش از این از ابراز مستقیم عبارت هایی چون جنایت جنگی و جنایتکار جنگی خودداری و اعلام کرده بودند که ابتدا باید تحقیقات انجام شوند، اما مقامات آمریکایی آشکارا گفته اند که معتقدند در اوکراین جنایت می شود و هدف قرار دادن عمدی غیرنظامیان، جنایت جنگی محسوب می شود.
به این ترتیب به نظر می رسد که هدف نهایی واشنگتن این است که اساسا با ترور شخصیت و متهم ساختن پوتین، وی را در حد دیکتاتورهایی مانند «عمر البشیر» رئیس جمهور پیشین سودان که تحت پیگیرد دیوان بین المللی کیفری است تنزل داده و سپس با ادعای ارتکاب جنایات جنگی در اوکراین، رئیس جمهور روسیه را مسئول این اقدامات معرفی کرده و خواهان پیگیرد قضایی وی توسط این دیوان شوند.
روابط آمریکا و روسیه از زمان روی کار آمدن جو بایدن در ژانویه ۲۰۲۱ سیری نزولی طی کرده و واشنگتن مواضع و اقدامات ضد روسی خود را دوچندان کرده است.
در این راستا، بایدن از همان ابتدا به اصطلاح شمشیر را علیه پوتین از رو بسته و در مارس ۲۰۲۱ در مصاحبهای «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه را «قاتل» توصیف کرد.
این موضع رئیس جمهور آمریکا در واقع نشانگر عمق اختلافات و خصومت واشنگتن در برابر مسکو و در عین حال ابراز دیدگاه واقعی سران آمریکا درباره رهبری روسیه است. این اتهام در سطح سران آمریکا و روسیه تا آن زمان بی سابقه تلقی می شد و به همین جهت با واکنش تند روسیه مواجه شد.
هر چند پس از آن بایدن و پوتین چندین دیدار حضوری و مجازی با هم داشته و به بحث درباره مسائل و اختلافات دو جانبه پرداخته اند، اما این امر مانع از تشدید اتهامات و جنگ روانی آمریکا علیه پوتین به انحای مختلف نشده است.
جدای از این مسائل موضع گیری های نامتعارف بایدن علیه پوتین و قاتل و اکنون جنایتکار جنگی نامیدن وی، در واقع به منزله به راه انداختن جنگ روانی علیه پوتین با هدف ایجاد تصویری سرد و بی رحم از رئیس جمهور روسیه است که به راحتی مرتکب جنایات جنگی می شود.